Annonce:

60-årig døde – ulykke i tilbagekaldt Volvo undersøges

De norske myndigheder skal nu undersøge, om en dødsulykke i en elbil fra Volvo hænger sammen med tilbagekaldelsen af modellen fra 2022.

Annonce:

Mandag aften i denne uge døde en mand i 60’erne, da en elektrisk Volvo XC40 faldt fra et parkeringshus i fjerdesals højde.

Nu skal de norske myndigheder undersøge, om dødsulykken kan relateres til en tilbagekaldelse, der var på bilen i 2022.

Lige nu tyder de foreløbige undersøgelser dog på, at der er tale om en tragisk ulykke. Men andre scenarier skal undersøges, mener en politiadvokat.

– Baseret på de beviser, der er tilgængelige på nuværende tidspunkt, ser det ud til at være en tragisk ulykke. Sagen efterforskes som et færdselsuheld med fatale følger, siger politiadvokat Kathrine Eilertsen til norske NRK.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

En af de hypoteser, som politiet dog alligevel vil undersøge, er, om bilen havde en fatal fejl, som egentlig blev opdaget i 2022. Fejlen, der fik speederen til at sætte sig fast, betød, at 19.000 biler blev tilbagekaldt på verdensplan.

LÆS OGSÅ: Kæmpe Kia tilbagekaldt – har farligt problem under 2 km/t

Ifølge Carup er Volvo i Sverige bekendt med ulykken, men bilmærket har ikke lyst til at kommentere på sagen, mens politiet er i gang med efterforskningen.

På det seneste har flere ulykker dog ramt Volvos biler. Alene i år er der opstået to meget voldsomme brande i eksemplarer af mærkets hybridudgave af XC40. En morfar blev bl.a. stærkt forbrændt, da han reddede sit barnebarn ud af en få dage gammel bil. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Nyere Volvo går det heller ikke for godt med. Ifølge Vi Bilgäere er topmodellen EX90 en af de ringeste nye biler igennem den såkaldte elgtest.

Den samme test som i 1997 skabte en skandale hos Mercedes, fordi den dengang helt nye A-Klasse direkte væltede om på siden, da den blev udsat for testen, der skal simulere en undvigemanøvre rundt om en elg.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også