Annonce:

47-årig skal 8 år i fængsel – stjal 61 biler samme sted

Den 47-årige Romane Porter skal tilbringe de næste år otte år i et amerikansk fængsel, da han er dømt for at stjæle 61 biler.

Annonce:

Den 47-årige Romane Porter skal tilbringe de næste 8 år i et amerikansk fængsel, fordi han stjal hele 61 biler på den samme måde.

Tyverierne skete helt tilbage i 2017, men det er først nu, at Porter har fået sin straf. Han har ifølge myndighederne haft en markant rolle i tyverierne af 61 Volkswagen- og Audi-modeller, som den amerikanske del af VW-koncernen tilbagekaldte på grund af diesel gate-skandalen.

Ifølge anklagemyndigheden organiserede Porter sammen med en række medgerningsmænd tyverierne af de tilbagekaldte biler som stod opbevaret på en parkeringsplads i byen Auburn Hills, Michigan.

Efter tyverierne blev bilerne smuglet ud af delstaten og solgt videre i det øvrige USA. Udover fængselsstraffen skal Porter betale en bøde på 683.080 svarende til 4,5 millioner kroner for sin rolle i tyverierne.

Det skriver CBS News.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Væltede en Mercedes – Volvo EX90 skuffer fælt i ‘elgtesten’

I retten, der kendte Romane Porter skyldig tilbage i april måned, fandt man det bevist, at den i dag 47-årige mand spillede en afgørende rolle, da bilerne både blev stjålet og transporteret væk.

Porters straf slutter dog ikke nødvendigvis, når han på et tidspunkt bliver løsladt igen. Manden skal nemlig igennem en prøvetid på 3 år, hvor han ikke må begå den mindste smule kriminalitet, før han igen ryger ind bag tremmer.

Ironisk nok har den 47-årige tyv fået en strengere straf end Volkswagens tidligere som udviklings- og miljøchef i USA, Oliver Schmidt. Han fik i 2017 en bøde på 400.000 dollar og 7 års fængsel for sin rolle i dieselgate-skandalen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Allerede på det tidspunkt havde skandalen kostet Volkswagen-gruppen 30 milliarder dollar i forlig og retssager. Noget der stadig plager Volkswagen. Så sent som i sidste uge måtte retssagen mod mærkets tidligere top-chef Martin Winterkorn udskydes, fordi han er kommet til skade.

Winterkorn selv nægter at kende noget som helst til dieselgate, selvom skandalen skete under hans ledelse, og han af samme grund har betalt millioner af kroner i erstatning til Volkswagen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også