Annonce:

Verdens sidste bil med CD-afspiller udgår af produktion

Det begyndte i 1987, da Lincoln Town Car fik den første fabrikmonterede CD-afspiller. 37 år senere lægger Subaru teknologien i graven.

Annonce:

Hvornår har du sidst set en CD-afspiller, eller compact disc, i en helt ny bil? Nej, vel. De seneste år har der været virkelig langt mellem biler med den slags. Og nu er det slut.

Det skriver engelske This is Money.

Japanske Subaru er det sidste bilmærke i hele verden, der har holdt fast i den fabriksmonterede CD-afspiller. For Forester-modellen skal have et facelift.

Og i den forbindelse må CD-afspilleren, der begyndte livet med plads til en enkelt skive og siden blev udvidet til ‘skiftere’ der fyldte godt op i bagagerummet, lade livet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Polestar bliver delvist indisk – opretter ny afdeling

Om CD-afspilleren bliver savnet, er svært at sige noget om. Det er heller ikke til at vide, om den slags bilradioer – eller biler med den slags fabriksudstyr – måske en dag bliver ekstra mange penge værd.

Men et faktum er det, at teknologien, som hollandske Philips afløste kassettebåndet med, nu også er fortid i alle nye biler.

I dag er det i stedet streaming direkte fra smartphone eller bilernes indbyggede infotainment, der styrer musikken. Nogle afarter af den teknologi har dog allerede måttet lade livet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tilbage i april 2021 troede Spotify eksempelvis, at man nu skulle til at lave hardware til lidt ældre biler uden mulighed for streaming direkte over anlægget. Det kom enheden Car Thing ud af.

Allerede i juli året efter stoppede produktionen dog. Og i maj i år fortalte Spotify, at alle eksisterende Car Thing-enheder helt holder op med at virke og derfor kun er at betragte som skrot inden årets udgang.

Verdens sidste bil med CD-afspiller går ud af produktion
Credit: Subaru

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også