Annonce:

Skylder 3.200 mia kroner – bilgigant er i fare for lukning

Det bliver nu stadig mere sandsynligt, at Volkswagen pakker sammen og lukker flere fabrikken i Tyskland. Det er aldrig sket før.

Annonce:

Volkswagen har alvorlige økonomiske problemer. Bilmærket skal spare, hvad der svarer til adskillige milliarder kroner.

Mærket kan endda blive tvunget til at lukket flere fabrikker i hjemlandet, Tyskland, hvilket aldrig før er sket i mærkets historie. Og nu rykker den trussel tættere på.

I hvert fald skriver Automotive News, at én eller flere fabrikslukninger i Tyskland nu bliver stadig mere sandsynligt.

De seneste forhandlinger mellem Volkswagen og fagforeningen IG Metall har ikke givet resultater vedrørende lønninger og afskedigelser.

Fagforeningen truer nu med strejke til december. Stjerken bliver ifølge fagforenigen til noget dagen efter, at den nuværende aftale mellem VW og de ansatte udløber.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Tal trækkes tilbage – elbiler overgår IKKE benzin i Norge

Fagforeningensfolkene er imod tvangsfyringer og lukningen af fabrikker. Desuden forlanger organisationen, at dens medlemmer får syv procent mere i løn for det samme arbejde.

Volkswagen-koncernen siger i en meddelelse, at den ikke længere kan udelukke fabrikslukninger i Tyskland, da det er en nem mulighed for at spare mange penge på éngang.

Koncernen mener, at konceptet med en stor samlefabrik og en yderligere fabrik, der fremstiller enkeltdele til de biler, er forældet Ifølge koncernchef Oliver Blume er en reduktion af arbejdsstyrken med ti procent eller 30.000 personer i Tyskland er et realistisk mål.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Noget skal der i hvert fald ske. Volkswagen har på nuværende tidspunkt en gæld på svimlende 3.200 milliarder kroner. Noget som koncernen ifølge finansdirektøren Arno Antlitz har to – måske tre – år til at komme af med.

Krisen hos Volkswagen er så markant, at Tysklands regering har sendt en minister ud for at besøge én af mærkets fabrikker. Ministeren kom med løfter om støtte. Men ikke i form af penge der kan dække noget af den enorme gæld.

– Meget af dette arbejde skal Volkswagens ledelse selv varetage. Det er deres job, sagde den tyske økonomiminister Robert Habeck i forbindelse med besøget på Volkswagens fabrik i Emden.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også