Annonce:

Designede legendarisk Mercedes – nu er han død

Den mangeårige bildesigner, Bruno Sacco, som bl.a. slog stregerne til Mercedes 190 E, er død. Han gik bort i en alder af 90 år.

Annonce:

Den mangeårige chefdesigner hos Mercedes, Bruno Sacco, er død. Den italiensk-tyske designer gik bort i en alder af 90 år den 19. september i år.

Det skriver Mercedes-Fans.de på baggrund af en dødsannonce fra familien.

Sacco blev uddannet fra det polytekniske universitet i Torino, før han begyndte at arbejde for Pininfarina og Ghia, inden han i 1958 begyndte at arbejde for Mercedes.

I sine sidste 25 år for Mercedes havde han det overordnede designansvar hos det tyske firma. Sacco bestemte altså over alt, hvad Mercedes sendte på gaden mellem 1974 og 1999.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Mest kendt er Sacco nok for arbejdet med W201 190 – også kendt som Baby Benz. Bilen havde Mercedes i produktion mellem 1982 og 1993. Modellen affødte bl.a. den mere sporty 190E 2.3 16v Cosworth-model samt de mere hardcore EVO I og EVO II-biler.

LÆS OGSÅ: 12-årig kørte 140 km/t i fars RS 6 – “Svært at sige nej”

Saccos sidste bil med Mercedes-stjerne var W220 S-Klassen, som var i produktion mellem 1999 og 2005. Mange år før Sacco forlod sin post i Stuttgart, tegnede han konceptbilen C111 i 1970.

Men den første personbil fra Mercedes, som han havde ansvaret for, var W123-modellen. En af de mest genkendelige Mercedes-modeller til dato.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Bilen, der var i produktion mellem 1975 og 1986, blev solgt i hele 2,7 millioner eksemplarer. Nok til at gøre det til bilen, som Mercedes har solgt flest af nogensinde.

Med Bruno Saccos bortgang mister verden en af ​​de vigtigste bildesignere i det 20. århundrede. Hans køretøjer er og forbliver et symbol på tidløs skønhed og teknisk ekspertise.

Han efterlader sig en varig arv, som vil fortsætte med at inspirere fremtidige generationer af designere,” skriver Mercedes-fans.de i en nekrolog.

Sacco er ikke den eneste virkeligt store personlighed fra bilindustrien, som har forladt denne verden inden for ganske kort tid. Marcello Gandini, der tegnede Lamborghinis første og mest berømte personbiler, døde tilbage i marts i år.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også