Annonce:

Bilist får afvist nummerpladen “Ølmave” – den er stødende

Det er ikke kun i Danmark, at man kan betale sig fra at køre med en ‘personlig nummerplade’. Men heller ikke i Sverige tillader myndighederne alt.

Annonce:

– Man bliver nogle gange overrasket over opfindsomheden blandt diverse bandeord og skældsord.

Sådan siger Eva Isaksen, der er efterforsker ved den svenske Transportstyrelse til Carup.

Ligesom i Danmark afviser de svenske myndigheder hvert eneste år mange nummerplader, fordi de bliver vurderet til at være for stødende i det offentlige rum.

I Sverige sidder der ifølge Eva Isaksen op til fem personer og afviser eller godkender nummerplader. Nogle nummerplader bliver afvist på stedet, mens andre kræver en diskussion, før der falder et forbud.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Efterforskerne har forskellige aldre og baggrunde, der tilsammen giver forskellige færdigheder i forbindelse med vurderingerne. Men det betyder altså stadig, at en lang række nummerplader bliver afvist.

LÆS OGSÅ: Designede legendarisk Mercedes – nu er han død

– Et eksempel er, at en yngre person måske ikke var opmærksom på politik i løbet af 1980’erne, og så kommer der en ansøgning om en nummerplade, der hentyder til en terrorgruppe fra dengang, siger Eva Isaksen.

Herhjemme er myndighederne heller ikke vilde med at godkende danskernes ofte kreative forespørgsler på nummerplader med personligt præg. Eksempelvis er nummerpladen “SUTMAI” ulovlig, det samme er en nummerplade, som ellers har været i brug i 20 år. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Her er nogle af de nummerplade-forespørgsler, Sverige i 2024 har afvist som stødende:

SEXY
FALK
I BADET
TÆVE
TT
PSYKO
HURTIG
DYRET
POLITI
GODT
INNVASIV
2FAST 4U
FAKE
BAD MF
DØDSSLIP
VRED
SOLDATER
370H55V (Prøv at vend den på hovedet, red.)
HAWKTUA
SAATAN
ØLMAVE

Omvendt har svenskerne godkendt nummerplader som: ABER, II1I1II, SANGE, SLOT, IRLAND, MODENHED, JØDEN, JA, REFLEKS, KRISE, SORT og KRAN…

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også