Annonce:

Elbiler er den forkerte vej at gå, siger F1-designer

Han har tegnet og designet nogle af de absolut mest vindende Formel 1-biler gennem tiden. Men eldrevne personbiler giver Adrian Newey ikke meget for.

Annonce:

Adrian Newey står bag flere af de mest vindende racerbiler i hele Formel 1-seriens historie. Senest for de regerende verdensmestre Red Bull Racing.

Men fra næste sæson trækker han i arbejdstøjet for Aston Martin, der bare året efter får Newey tidligere kolleger fra Honda som motorleverandør.

En ting giver den verdensberømte designer dog ikke meget for. Nemlig elektriske personbiler. Det fortæller han i et interview med Autocar.

I interviewet kommer han ind på den retning som både Formel 1 og personbilerne ude på vejene er tvunget til at køre i. Og her bør elbiler ikke være den eneste løsning, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– De mål for elektriske biler, som flere europæiske regeringer har sat, er ikke den rigtige vej frem.

LÆS OGSÅ: Volvos nye opfindelse skal holde alle biltyve væk

– Der er truffet klassiske regeringsbeslutninger, hvor man i stedet for at sige “okay, det er målet”, og så får producenterne lov til at komme med deres egne forslag til løsninger, har beslutningstagerne sagt, “sådan her gør vi det, og der må kun bygges elbiler”.

Den måske mest kendte Formel 1-designer nogensinde medgiver, at han synes, elektrificering som koncept er spændende. Men kun at tillade elbiler harmonerer ikke med industrien eller de enkelte bilmærker.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Elbiler er i deres rette element i byerne. Men det, som alle ser ud til at have glemt især på regeringsniveau, er bilens livscyklus og det CO2-fodaftryk, der er forbundet med hele bilens levetid.

– I dag bliver biler bare større og større, nu er de blevet monstre, hvis vi skal være ærlige. Ingen bygger længere parkeringshuse i flere etager. Ene og alene fordi det er for dyrt på grund af den vægt p-husene skal bære, siger designeren.

Det, Newey taler om, er der da også allerede set meget grumme eksempler på. I april 2023 kollapsede et p-hus på Manhattan i New York. Ulykken, der slog én person ihjel og sårede yderligere fem, skete med 50 biler på taget af det mere end 100 år gamle p-hus.

Ulykken blev kun endnu mere tragisk af, at der faktisk var udsendt varsel om, at p-huset var i fare for at kollapse. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også