Annonce:

Nu bygges helt nye Saab-motorer på licens

Nu er det muligt at købe en fabriksny Saab-motor igen. Kinesiske BAIC har nyproduceret både 2,0- og 2,3-liters motorer.

Annonce:

Godt nok er Saab som bilmærke både død og borte. Men kinesiske BAIC har nu købt rettighederne til at producere flere af mærkets motorer licens.

Det skriver Saab Planet.

Du kan bestille alt fra hele motorer til individuelle komponenter. Motorerne på 2,0 og 2,3-liter, der før hed Senova er nu omdøbt til Beijing, men teknikken er den samme. En komplet motor koster fra 16.500 danske kroner.

Mange Saab-fans kalder dog de nye motorer for “Kinesium 2”, da man frygter, at selve blokken er lavet af billig genbrugsstål.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Prisen på de små 17.000 kroner er dog den rene pris i Kina. Selv den licensproduceret motor til Danmark, skal man tage højde for fragt, told og moms.

LÆS OGSÅ: Bilmærket Fisker Inc. bryder igen loven – “Ingen kommentar”

Nyheden om licensproduktion i Kina kommer kun få måneder efter, at det blev offentliggjort, at produktion af en lang række reservedele til bilmærket genstartes. Og det endda i mærkets tidligere hjemby Trollhättan. Læs mere om det her.

Saab som bilmærke genopstår altså ikke. Men det var lige før, at aftageren kunne gennemføre produktionen af bilen Emily GT. En af de sidste projekter som de tidligere Saab-ansatte arbejdede på før konkursen sidste år.

Desværre endte den nye libanesiske investorer med at løbe fra sin del af aftalen ved løbe fra et løfte om at genstarte produktionen på fabrikken i Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Af samme grund er aftalen revet i stykker. Bilmærket NEVS, der selv gik konkurs i 2023 og som købte resterne af Saab, håber dog stadig at kunne finde en køber.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også