Annonce:

Formel 1-hold bekræfter – trækker sig fra sporten

Alpine F1 mister sin status som fabrikshold. Renault har nemlig meddelt Formel 1-organisationen, at man trækker sig som motorleverandør.

Annonce:

En epoke, der begyndte i 1977, er snart forbi. Renault, der ejer Alpine F1, har nemlig meddelt Formel 1-organisationen, at man trækker sig.

Helt konkret forsvinder Renault som motorleverandør, når et nyt motorreglement træder i kraft i 2026. Alpine vil i stedet fortsætte med Mercedes-motorer.

Formel 1-fabrikken i Viry-Châtillon uden for Paris omdannes i stedet til ingeniørcenter for Renault og Alpine. Dermed vil 49 års Formel 1-historie være slut.

Når Renault trækker sig, efterlader franskmændene en svækket sport med bare tre motorleverandører. Om Audi, der officielt overtager Saubers Formel 1-licens, stiller til start som motorleverandør i 2026, er nemlig stadig meget usikkert.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I hvert fald var tyskerne lige ved at trække sig, da cheferne opdagede en regnefejl til en værdi af 8 milliarder kroner. Desuden er mange af de chefer, som i sin tid fik Audi ind i Formel 1, allerede fortid hos bilgiganten. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Bilmærket Fisker Inc. bryder loven igen

Tilbage hos Renault er der ikke meget at gøre. Heller ikke selv om de ansatte kraftigt har protesteret over tilbagetrækningen.

– Formel 1-aktiviteterne hos Viry, eksklusive udviklingen af en ny motor, vil fortsætte indtil udgangen af 2025-sæsonen, siger Renault i en meddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Hvor mange ansatte fra Formel 1-programmet, der skal fyres, eller om alle mister deres job, er fortsat uklart. Cheferne i Frankrig kommer dog med en lille indrømmelse til sidst i pressemeddelelsen.

– Efter høringsprocessen og dialogen med arbejderrepræsentanterne i Viry-Châtillon har Alpine besluttet at oprette en F1-overvågningsenhed, sagde Renault.

Som konstruktør har Renault vundet 169 grand prixer og 9 mesterskaber i Formel 1. Det seneste ligger helt tilbage i 2013, hvor Red Bull og Sebastian Vettel kørte med motorer fra Frankrig.

Renaults seneste løbssejr var i 2021, da Esteban Ocon, der fik Kevin Magnussen fyret hos Haas, kørte sig til en førsteplads i Ungarn.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også