Annonce:

Nye tal: Biltyve kan ikke lide elbiler

Hvis man skal tro tal fra USA, styrer biltyve helst uden om elbiler. Over en million biler bliver stjålet, men få af dem er altså elbiler.

Annonce:

Over en million biler blev stjålet i USA i 2023, viser statistik fra den amerikanske brancheforening, der bekæmper forsikringssvindel, National Insurance Crime Bureau (NICB).

Det skriver Axios.

Men en ting holder biltyvene sig stadig fra. Nemlig elbilerne. Når man ser på de biler, der sjældnest bliver stjålet, er fire ud af seks af dem elbiler.

Generelt er der 49 biltyverier pr. 100.000 biler i USA, men når man zoomer ind på de enkelte elbiler er der endnu færre. Eksempelvis bliver kun én ud af 100.000 Tesla Model 3 stjålet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Sammen med søstermodellen Model Y er Model 3 blandt de biler, tyvene helst går uden om.

LÆS OGSÅ: Hver anden bilist snyder i afgift, siger Motorstyrelsen

Den bilmodel, der bliver stjålet oftest i USA, er GMC Sierra. 227 ud af 100.000 af den slags biler er stjålet hvert eneste år. Chevrolet Silverado følger efter med 96 tyverier pr. 100.000.

Ifølge tal fra den danske brancheorganisation Forsikring og Pension bliver der stjålet cirka 2.400 biler hvert eneste år i Danmark. Halvdelen af bilerne bliver aldrig fundet igen. Det er især mærker som Audi, BMW og Mercedes, biltyvene går efter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Men tyvene kan også gå efter enkeltdele til disse biler. Tidligere på året spredte der sig især på Sjælland en bølge af tyverier af bildele. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også