Annonce:

Volvo forlanger at EU forbyder alle benzin- og dieselbiler

Volvos administrerende direktør Jim Rowan hævder, at den bedste måde at få nedbragt CO2-udledningen på er ved et forbud mod benzin- og dieselbiler.

Annonce:

Volvo og 49 andre virksomheder – bl.a. Rivian og Ikea – har underskrevet et åbent brev til EU.

Heri forlanger virksomhederne, at unionen holder fast i det forbud, der forbyder alle nye diesel- og benzinbiler i 2035.

– Elektrificering er det største, vi kan gøre i industrien for at nedbringe vores CO2-aftryk, siger Jim Rowan ifølge Bloomberg.

Mediet påpeger, at andre bilproducenter nægtede at underskrive erklæringen. Heriblandt BMW og Stellantis. Andre store firmaer uden for bilindustrien valgte dog at skrive under. Heriblandt Uber og Ikea.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Omvendt har Volvo for nylig fortrudt målet om kun at bygge elbiler senest i 2030. I forbindelse med lanceringen af den faceliftede XC90 smed bilmærket det store mål på gulvet.

LÆS OGSÅ: Bilmærket Fisker Inc. bryder loven igen

Det samme har mærker som Volkswagen, Ford og Mercedes gjort. De to tyske mærker har desuden meldt ud, at man nu vil bruge milliarder af kroner på ‘meget effektive hybridmotorer’. Volkswagen siger direkte, at pengene skal tages fra udviklingen af elbiler.

Tilbage hos Volvo, som forlanger at EU holder fast i forbuddet mod nye biler med forbrændingsmotorer, tror ledelsen på, at man i 2030 næppe sælger andet end elbiler. Bilmærket har selv sat et mål om 90 til 100 procent elbiler til den tid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også