Annonce:

Her har danske bilister fået 30 mio. kr. i bøder

På et år har de skrappere krav i de danske miljøzoner kostet danske bilister 30 millioner kroner i bøder.

Annonce:

Bilister i Danmark har det seneste år samlet set betalt 30 millioner kroner i bøder for at overtræde miljøzonereglerne.

Reglerne blev strammet 1. oktober sidste år, og de har haft betydning for kørsel med dieselkøretøjer i miljøzonerne i Aalborg, Aarhus, Odense, Frederiksberg og København.

Miljøstyrelsen har oplyst til forsikringsselskabet Gjensidige, at knap 20.000 bøder er blevet udstedt til personbiler, varevogne, lastbiler og busser, der ikke overholdt de nye krav.

Selvom antallet af bøder kan virke højt, skyldes det formentlig, at mange bilister har skullet lære reglerne at kende, vurderer Lene Rasmussen, skadedirektør i Gjensidige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Der har været tale om nogle regler, der har haft indvirkning på rigtig mange dieselkøretøjer herunder også personbiler.

LÆS OGSÅ: Bilist får afvist nummerpladen “Ølmave” – den er stødende

– Men vi kan se, at antallet af bøder har været nedadgående de sidste måneder, hvilket kan være et udtryk for, at der er blevet en større bevidsthed blandt bilisterne,” siger hun i en pressemeddelelse.

De nye miljøzoner har medført både støtte og kritik blandt danskerne. En tidligere undersøgelse fra YouGov, udført for Gjensidige, viser, at flere end en tredjedel af de adspurgte er positive over for de nye regler.

Knap hver femte mener dog, at reglerne er for strenge. Samtidig viser undersøgelsen, at hver fjerde deltager mener, at restriktionerne bør strammes yderligere, så det eksempelvis bliver helt forbudt at køre i dieselbiler i landets største byer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også