Annonce:

Måtte betale Citroen for navnet – ingen gider købe denne BMW

Annonce:

Salget af den højtydende BMW XM falder med drastiske skridt. Faktisk er bilen lige nu den dårligst sælgende i hele modelprogrammet.

BMW XM, som tyskerne måtte betale Citroën for at få navngivet, har haft en hård start på tilværelsen, siden produktionen begyndte i december 2022.

Salget kører virkelig langsomt, og det var en trend, der fortsatte ind i tredje kvartal af i år.

På det vigtigste marked for BMW, som er i USA, faldt salget med 30,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Det blev kun til 307 nye eksemplarer af SUV’en.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Det skriver Motor1 på baggrund af tal fra den nordamerikanske BMW-importør.

Til sammenligning solgte den næstværste sællert i BMW’s modelprogram, Z4, 543 eksemplarer til amerikanerne. Det er en fremgang på hele 64 procent i forhold til sidste år.

Herhjemme er der mellem 1. januar og 31. august i år solgt én eneste BMW XM. Måske fordi bilen har en startpris på 2,1 millioner danske kroner. Der kom dog heller ikke flere Z4 ud på vejene med danske nummerplader på samme tid.

Uden det intetsigende navn XM gemmer sig en af markedets mest potente plug-in-hybrider. Den store bil har hele 650 hestekræfter fra en 4,4-liters V8-motor. Nok til at den rykker fra 0 til 100 km/t på 4,3 sekunder, selvom bilen vejer på den forkerte side af 2,7 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også