Annonce:

Nu skifter Skoda mening om elbiler – “ikke det rigtige”

Elbilerne bliver ikke revet af samlebåndet i det tempo, bilmærkerne havde forventet. Skoda er blot de seneste til at skifte mening og lade benzin/dieselbilerne blive lidt længere.

Annonce:

Skoda har netop vist mærkets nye elbil Elroq, der i Danmark kommer til at koste fra 249.995 kroner. Herfra var planen egentlig at sætte endnu mere skub i salget af rene elbiler.

Tidslinjen skulle se nogenlunde sådan ud: Den mindre og billigere Epiq, en større syvpersoners elbil, en stationcar og et facelift Enyaq og Enyaq Coupé.

Men sådan bliver det ikke. Elbil-planerne udskydes, og Skodas modeller med forbrændingsmotorer må kæmpe videre lidt endnu. Det bekræfter brand manager Klaus Zellmer overfor Autocar .

– For at være helt ærlig: Fordi overgangen til batteri-elbiler går langsommere, gennemgår vi den tidslinje, siger Klaus Zellmer til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

En elektriske hatchback ser nu ud til at blive forsinket til 2027 eller engang i 2028. Samtidig forlænges levetiden på Fabia, Kamiq og Scala med benzinmotor frem til i hvert fald 2030.

LÆS OGSÅ: Forkert ladekabel fik elbil til at udbrænde totalt

– Vi sagde tidligere, at vi ville udfase dem inden 2027. Vi har hele tiden sagt, at vi skal tilgodese det, kunderne vil have, og ikke det, vi synes er den rigtige drivlinje, siger Klaus Zellmer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også