Annonce:

Oktoberfest bruger mere strøm end alle elbiler i München

Det handler om øl og mere øl, når der er oktoberfest hvert eneste år. I München trækker festlighederne mere strøm end alle byens elbiler.

Annonce:

Elbiler bruger strøm. Og meget af det. Men den årlige oktoberfest i München bruger alligevel mere.

I hvert fald når man sammenligner med strømforbruget fra samtlige af byens elbiler. Det fortæller ladeoperatøren Digital Charging Solutions (DSC) nu.

Det München-baserede selskab, der ejes af BMW, Mercedes og olieselskabet BP, er en af ​​de største ladenetoperatører i Tyskland, baserer udregningen på forbruget ved de offentlige ladestandere.

For at få det reelle sammenligningsgrundlag skulle man altså have bilernes strømforbrug fra de private husstande med. Men det er altså ikke tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Men det, DSC gør, er at sammenligne energiforbruget fra de offentlige ladestandere med forbruget fra de forskellige boder og forlystelser, som sættes op i forbindelse med oktoberfest. Sammenligningen er baseret på sidste års forbrug.

LÆS OGSÅ: Rudis Mercedes forsvandt i 50 år – nu er den 47 millioner kr. værd

Og stiller man det sådan op, har oktoberfest et strømforbrug på cirka 2.800.000 kWh. Samtidig ladede elbiler i München by omkring 193.000 kWh på AC- og DC-opladerne. Altså en forskel der er 14 gange større.

– Hvis en større begivenhed med 14 gange elforbruget af offentlig opladning ikke får elnettet til at kollapse, sker det ikke ved gradvist at øge andelen af ​​elbiler, siger DSC-direktør Jörg Reimann.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Reimann mener ligefrem, at flere elbiler fremover bliver en ressource for fremtidens bysamfund, fordi disse sender strøm tilbage i elnettet via tovejs-opladning.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også