Annonce:

Elbilerne styrtdykker i pris – EU-regel tvinger dem

Der er udbrudt noget nær en priskrig på bilmarkedet. Det ses især på priserne for helt nye elbiler. Fra 1. januar kan de blive endnu billigere.

Annonce:

Elbilerne er allerede faldet i pris. Faktisk forventer hver femte bilforhandler ifølge tal fra Danmarks Statistik, at priserne falder yderligere de næste tre måneder.

Og fra 1. januar 2025 kan priskrigen blusse endnu mere op. Her strammer EU nemlig kravet til bilmærkernes andel af elbiler. Den gennemsnitlige CO2-udledning fra modelprogrammerne skal ned fra de nuværende 106 til bare 93 gram.

Hvis bilmærkerne undlader at følge med ned, venter der dem bøder i milliardklassen. Og selvom bilmærkernes interesseorgan ACEA allerede har klaget over udsigten til bøderne, holder EU foreløbig fast.

Omvendt har bilmærkerne ikke udsigt til et bragende salg af elbiler. Faktisk tværtimod. På markeder uden for Danmark, hvor der ikke ydes samme tårnhøje statsstøtte, bliver bilisterne nemlig væk fra de nye elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Som Boosted tidligere har fortalt, er det særligt slemt i Tyskland. Her er interessen for elbiler faldet i alle måneder fra januar til august. Vi venter stadig på tallene for september måned. Men der er intet, der tyder på, at interessen er vendt tilbage. Især fordi støtten ikke er det.

LÆS OGSÅ: Tobias betalte overpris for elbil fra Kina – nu er han fanget i mareridt

Tysklands regering har i det lys lovet at genindføre dele af den gamle støtteordning, som ellers blev afskaffet med omgående virkning i december sidste år. På det tidspunkt havde den såkaldte ‘lyskryds-regering’ behov for at lukke et gabende hul i statskassen.

Herhjemme holder statsstøtte i form af lave – og i mange tilfælde slet ingen – afgifter salget af elbiler oppe. I dag kører hver 10. bil i Danmark på strøm.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også