Annonce:

Tyskland forventer voldsomt fald i salget af elbiler

De tyske bilproducenters interesseorganisation VDA forventer endnu et voldsomt fald i salget af elbiler. Faldet er større end før, lyder det nu.

Annonce:

Det er svært at spå om fremtiden. Men de tyske bilproducenters interesseorganisation German Association of the Automotive Industry – VDA – gør det nu alligevel.

Og det ser dystert ud for elbilerne. Efter at landets regering fjernede statsstøtten til nye elbiler i december sidste år, er antallet af nye elbiler kun faldet på Europas største bilmærke.

Og sådan vil det fortsætte. Tidligere mente VDA, at nedgangen i forhold til sidste år vil være omkring de 25 procent. Nu hedder det sig, at man forventer 29 procent færre nye elbiler i løbet af hele 2024.

Det skriver Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Helt konkret forventer VDA nu, at tyskerne til sammen køber 372.000 nye elbiler i år. Tidligere anslog organisationen, at tallet, når året er omme, vil være oppe på 392.000 biler.

LÆS OGSÅ: Volkswagen fortryder – knapper vender tilbage i alle biler

Til sammenligning blev der sidste år solgt lige knap 2,9 millioner nye personbiler i Tyskland. Det var på et tidspunkt, hvor regeringen stadig støttede elbilerne økonomisk.

I løbet af hele 2023 købte tyskerne 524.000 nye elbiler. Hos VDA hedder det sig, at ‘salgstallene for elbiler fortsat udvikler sig udynamisk’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Samtidig sænker VDA forventningerne til plugin-hybriderne. Biltypen blev tidligere på året spået en markedsandel på 5 procent. Det skrues nu ned til lidt over 2 procent.

– I alt blev der registreret 2,12 millioner nye biler i løbet af de første ni måneder. Det var 1 procent mindre end efter de første tre kvartaler året før.

– Som et resultat af det seneste fald i indregistreringer stiger afstanden til niveauet før krisen (på det tyske bilmarked, red.) igen en smule. Det nuværende niveau er næsten 23 procent under salgsniveauet i samme periode i 2019, skriver VDA i sin prognose.

VDA slutter af med at bemærke, at man ikke forventer, at det nedadgående salg vender. Heller ikke selvom den tyske regering har lovet delvist at genindføre statsstøtte til netop elbiler. Læs mere om det her.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også