Annonce:

Norge vil gøre benzin billigere med højere afgift

Det lyder som noget, der vil få den omvendte virkning. Men med højere afgifter vil Norges regering gøre benzin billigere.

Annonce:

De kommer ikke til at forbyde nye benzin- og dieselbiler fra 1. januar 2025. Men Norges regering vil gerne gøre benzin billigere med højere afgifter.

Det lyder som noget, der vil have den modsatte effekt. Men det er ikke tilfældet, hvis man spørger den norske regering.

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

Helt konkret hænger regnestykket sådan sammen, at regeringen vil hæve CO2-afgiften på benzin med 53 øre. Samtidig sænkes vejafgiften på benzin med 46 øre. I alt bliver der tale om en stigning på 7 øre. Alt sammen i norske kroner. Derfor svarer stigningen til 0,44 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Desuden vil den norske regering skære lidt i endnu en af de afgifter, som bilisterne betaler for bare at eje en bil. Regeringen foreslår nemlig, at den såkaldte forsikringsafgift på person- og varebiler sættes ned med, hvad der svarer til 445 norske kroner om året. Altså pr. bil.

LÆS OGSÅ: Jeremy Clarkson afslører 14 år gammel hemmelighed

Også for biler, der kører på biodiesel, lægger Norge op til at skære en smule i afgifterne. Her skal afgiften pr. liter falde med 33 øre. På den anden side er biodiesel i forvejen fritaget for at betale CO2-afgift.

Herhjemme er regnestykket lige omvendt. Også selvom regeringen har foreslået at kompensere kommende afgiftsstigninger på bl.a. diesel ved at sænke den såkaldte udligningsafgift. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


I Danmark er der i øvrigt ikke udsigt til, at noget bliver billigere, når det drejer sig om biler. Selv elbilerne, som i det store hele er fritaget for den 100 år gamle registreringsafgift, skal med tiden sættes kunstigt op i pris, fordi afgiften stiger fra år til år.

Udsigten til netop afgiftsstigninger har dog fået flere organisationer – bl.a. bilimportørernes interesseorganisation Mobility Denmark – til at råbe op om en frygt for, at danskerne mister interessen for elbiler.

Noget der allerede er sket flere steder i udlandet. Vi skal dog ikke længere end til Tyskland for at finde et nybilmarked for elbiler, der er kollapset fuldstændigt. Senest viser tallene, at det generelt er gået over 40 procent tilbage for elbilerne i Europa.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også