Annonce:

Købte 3.300 Fisker Ocean – nu er bilerne ubrugelige

Fiskers aftale om salget af 3.321 biler til det samme leasingselskab er i fare. Alt sammen fordi Fisker har ‘glemt’ at flytte oplysningerne om bilerne.

Annonce:

Det konkursramte Fisker Inc. solgte hele sit restlager af Ocean-modeller i USA til et og samme leasingselskab, American Lease. Nu er bilerne ubrugelige.

Planen er ellers, at bilerne skal køre som taxaer i New York. Men den plan er nu i fare på grund af Fisker Inc. Bilmærket har ikke i tide fået flyttet oplysningerne om de mange biler over på en ny server.

American Lease har brug for al information på serverne for, at bilerne overhovedet kan bruges. Men det er ikke lykkedes for konkursboet at flytte datamængden. Af samme grund truer leasingsselskabet nu med at trække sig fra handlen.

Det skriver Techcrunch på baggrund af retsdokumenter fra skifteretten i delstaten Delaware, hvor Fisker Inc.’s konkurs behandles.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I hvert fald kræver leasingselskabet, at Fiskers nedlukning, som er undervejs i det amerikanske retssystem, forhindres.

LÆS OGSÅ: Cookie monster riskerer kørekortet – blitzet i Audi RS 2

Lige nu kan de mere end 3.300 biler ikke bruges, selvom Fisker angiveligt har fået et større beløb i dollar for at håndtere netop den slags i forbindelse med handlen. I alt har American Lease betalt 320 millioner danske kroner for Fiskers restlager.

– American Lease kan ikke overvurdere betydningen af ​​denne uvelkomne nyhed, som først er kommet frem, efter at virksomheden har betalt Fisker millioner af dollars i henhold til købsaftalen, skriver leasingselskabets advokater.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Derfor risikerer hele aftalen også at ryge på gulvet. Det har ellers været håbet, at aftalen også kunne komme de private Fisker Ocean-ejere til gode i form af software-opdateringer bag en betalingsmur. Men nu hænger det hele i en tynd tråd.

– Det er i øjeblikket uklart, hvad debitorrepræsentanterne mener om det umulige i at gennemføre overførslen af de købte køretøjer, og hvornår de fik kendskab til eller på anden måde vidste besked om de kritiske oplysninger, skriver advokaterne videre.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også