Annonce:

Formel 1-hold trækker sig helt: “Vi blev usynlige”

Fra og med 2026-sæsonen er Renault fortid som motorleverandør i Formel 1. Beslutningen skyldes bl.a. usynlighed, mener bilmærkets direktør.

Annonce:

Renault forlader Formel 1 ved udgangen af 2025-sæsonen. Og det er der ifølge bilmærkets direktør Luca de Meo en god grund til. Han mener nemlig, at mærket er blevet ‘usynligt’ i Formel 1.

Det fortæller han i et interview til det franske medie l’Equipe.

Samtidig gør de Meo det klart, at folkene på Renaults Formel 1-motorfabrik i Viry-Châtillon nu vil blive flyttet til ‘andre projekter’. Om der også er fyringer i luften, er uklart.

– Det er et meget følelsesladet emne, først og fremmest for mig. Jeg er meget passioneret omkring det. Det er hjerteskærende. Det har ikke været en let beslutning at træffe.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Renault har på den anden side ikke vundet et verdensmesterskab, siden man var motorleverandør for Red Bull. Og det var helt tilbage i 2013.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist knaldet på Bollervej i nat

Ifølge Luca de Meo ligger landet da heller ikke anderledes, end at fabrikkens Formel 1-projekt ville være kollapset før eller siden, hvis ikke Renault havde sagt stop nu.

– Vi er blevet usynlige. To år mere på den måde, og projektet ville kollapse fuldstændigt. Vi har været i en nedadgående spiral i tre sæsoner nu. Vi var nødt til at gøre noget for at lave en forandring, siger de Meo.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Og den forandring bliver altså, at Renault trækker sig fuldstændig fra Formel 1. I stedet indgår foreningen af det hold, der i dag hedder Alpine, en aftale om motorleverance med Mercedes.

Mercedes, som til gengæld fra 2026-sæsonen mister Aston Martin som kunde, da holdet bliver Hondas fabriksatsning i Formel 1. I lighed med Renault havde Honda ellers besluttet sig for at forlade Formel 1. Noget der betyder, at Ford nu betaler Red Bull for at bygge en Formel 1-motor.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også