Annonce:

Biltyv blitzet – stjal 18 biler på helt ny måde

En 35-årig mand insisterede på, at han ikke skulle have registreringsattesten til de biler, han ‘købte’, før ejerne havde fået pengene. Sådan stjal han 18 biler.

Annonce:

Det lykkedes en 35-årig mand, der er bosiddende i Borlänge, Sverige, at stjæle hele 18 biler over en periode på 18 måneder.

Bilerne, som han fik fat i uden at betale, stammer blandt andet fra Tyskland, Holland og Polen. Da manden blev anholdt, nægtede han at kende noget til tyverierne. Han forsvarede sig i stedet med, at han havde købt bilerne kontant.

Det skriver Borlänge Tidning.

Helt konkret gav den 35-årige, der i øvrigt i forvejen er dybt forgældet, sig til at gennemtrawle bl.a. Facebook Marketplace og flere bilportaler for salgsannoncer. Biler, som manden fandt interessante, mødte han personligt op for at foregive at købe.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Når parterne blev enige om en pris, manipulerede den 35-årige sig frem til en bankoverførsel på det aftalte beløb. Sådan fortsatte han i 10 måneder, indtil han blev anholdt.

LÆS OGSÅ: Vanvidsbilist knaldet på Bollervej i nat

For at skabe sig bare en smule troværdighed hævdede manden, at han ikke skulle have registreringsattesten, før sælgeren kunne se, at pengene var gået ind. Men pengene kom aldrig.

Den 35-årige svindler havde dog ‘for sin egen sikkerheds skyld’ taget billeder af både registreringsattesten og den rigtige ejers kørekort. Sådan gjorde han hver gang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


– Bilerne er måske blevet solgt videre. Og så er det svært at bevise, om købet er foretaget i ond eller god tro. Desuden forsvandt mange biler til udlandet.

– Han blev blandt andet fanget af et fartkamera i Tyskland, da han kørte en af biler, siger sagens anklager Jimmy Skogström til Borlänge Tidning.

Nogle af bilerne er dog fundet igen. Blandt andet blev en Porsche Cayenne Turbo fundet i Holland, mens en Toyota Auris, som den 35-årige også havde stjålet, blev fundet i Polen.

I retten troede dommeren ikke på meget af det, den 35-årige forklarede. Derfor blev biltyven også dømt til et år og tre måneder bag tremmer. Desuden skal han betale næsten 1,2 millioner danske kroner i erstatning til de bilejere, han svindlede.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også