Annonce:

Nu stiger prisen på diesel og benzin voldsont

Efter en periode med faldende efterspørgsel på råolie er prisen igen på vej op. Noget der får diesel- og benzinpriserne til at stige voldsomt.

Annonce:

Efter en periode med forholdsvis ro på benzin- og dieselpriserne er råolien igen på vej op. Efter at have ramt et foreløbigt lavpunkt på 74 dollar pr. tønde runder en tønde råolie nu allerede 80 dollar.

Det skriver tyske Autobild.

Mediet peger på flere årsager. Dels er flere krige og konflikter blusset op i Mellemøsten, dels er euroen faldet i værdi i forhold til dollaren.

Det gør det ganske enkelt dyrere at købe råolie, som på verdensmarkedet handles i den amerikanske valuta. Det smitter også af herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Lige nu ligger literprisen for benzin omkring 13,69 kr. Det er ellers ikke mere end en måned siden, at prisen nåede sit laveste niveau i løbet af 2024. I begyndelsen af september kostede en liter benzin nemlig ‘kun’ 13,09 kr.

LÆS OGSÅ: Sjælden BMW fundet i forladt hus til 10 millioner kroner

Også dieselen har fået et hak opad fra de omkring 11,8 kroner til nu at koste 12,29 kr. for en tilsvarende liter. Og lige på den front er der yderligere stigninger på vej.

Regeringen har nemlig besluttet endnu engang at hæve dieselafgiften. Det sker allerede 1. januar 2025. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Samtidig stiger de periodiske afgifter for alle personbiler i Danmark endnu engang som følge af en aftale fra 2020. Selv veteranbilerne går ikke fri af stigningerne, som først stopper i 2026.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også