Annonce:

Öhlins solgt for 2,6 milliarder kr. – her er køberen

Den svenske undervognsproducent Öhlins er blevet solgt til Italien i en handel til en værdi af 2,6 milliarder danske kroner. Bremseproducenten Brembo har punget ud.

Annonce:

Svenske Öhlins har fået ny ejer.

Købsaftalen, der ifølge en pressemeddelelse er blevet offentliggjort fredag formiddag i denne uge, er hele 2,6 milliarder kroner værd.

Pressemeddelelsen er udsendt af bremseproducenten Brembo, der har købt hele den svenske virksomhed.

Öhlins har udstyret alt fra mere almindelige (og ualmindelige) gadebiler over MotoGP-cykler og Formel 1-biler med affjedring, siden firmaet blev grundlagt i Upplands Väsby i 1976.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I en periode trådte Yamaha til som partner, men grundlæggeren Kenneth Öhlin købte virksomheden tilbage. Og siden 2018 har den svenske leverandør af undervogne været ejet af amerikanske Tennaco. Men det er altså slut nu.

LÆS OGSÅ: Dansk firma lukker produktionen efter 107 år

– Vi er helt sikre på, at Brembo er den rigtige partner til at tage Öhlins til næste niveau, siger Jim Woss, CEO i Tennaco.

Han suppleres af den administerende direktør hos Öhlins Tom Wittenschlaeger. Han er sikker på, at virksomheden nu står et bedre sted.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


– Når vi nu går sammen med Bremo, er jeg sikker på, at vi vil fortsætte med at udvikle vores produkter sammen, som vil gøre dem endnu bedre for vores kunder i fremtiden.

Det vides endnu ikke, hvordan opkøbet vil påvirke de forskellige arbejdspladser og produktionsfaciliteter, som Öhlins har. Alene i Sverige har virksomheden 500 ansatte. Der er dog også en fabrik i Thailand samt distributionscentre i Tyskland og USA

Hos Brembo er man glade for overtagelsen af det svenske firma. Italianerne mener, at de nu har fået fat i ‘verdens førende affjedringsproducent’.

– Vi er glade for at kunne opkøbe verdens førende producent af affjedring. Samtidig får vi en masse erfaringer fra racerverdenen, skriver Brembo.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også