Annonce:

Lovpligtigt udstyr i biler dør når 2G-nettet slukker

I Danmark er det planen, at slukke 2G-netværket inden 2030. Men det vil betyde, at det obligatoriske SOS-kald eCall dør ud i mange biler.

Annonce:

Inden 2030 er det planen, at Danmark slukker helt for 2G-netværket. I Norge er de endnu længere fremme og siger ‘i løbet af 2025’.

Det giver nu norske bilejere en helt særlig udfordring. SOS-kaldet eCall, der har været obligatorisk i nye biler siden 2018, kører nemlig på 2G-netværket. I hvert fald de tidligste udgaver.

Den samme problematik har fået Sverige til at udskyde en lignende beslutning om at slukke for 2G-nettet. Boosted har tidligere kunnet fortælle, om hvordan også GPS-udstyr holder op med at virke uden 2G-signal.

Men i Norge går man altså videre med planen. Blandt andet fordi planen om at udfase netværket har ligget fast i flere år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Det skriver Motor.no.

LÆS OGSÅ: Elbil til 800.000 kr. fik vejhjælp første dag: “Ikke ualmindeligt”

– Mobiloperatørerne kan ikke længere opretholde et netværk baseret på forældet teknologi.

– 2G-frekvensernes plads er nu nødvendige for, at de fremtidssikrede 4G- og 5G-netværk kan øge kapaciteten i takt med kundernes og samfundets behov, siger Anders Krokan, pressechef i Telenor Norge til mediet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Der findes ikke præcise tal for, hvor mange biler, der bliver ramt af nedlukningen. Men et skøn er, at det alene i Norge drejer sig om flere hundrede tusinde.

I Norges regering er minister for digitalisering og administration Karianne Tung klar over problematikken. Men hun henviser til, at EU – som Norge godt nok ikke er medlem af – ikke har taget nogen beslutning på området endnu.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også