Annonce:

Belgien indfører ‘dansk’ forbud i færdselsloven

I Belgien er man nu så træt af udenlandske bilister, der stikker af fra p- og fartbøder, at landet strammer færdselsloven efter dansk forbillede.

Annonce:

I Danmark skal udlændinge, der ikke har bopæl i landet, betale eksempelvis en fartbøde med det samme.

Og nu er belgierne så trætte af at slås med udlændinge, der stikker af fra deres bøder, at landet indfører præcis det samme princip.

Det skriver avisen Het Nieuwsblad.

Ifølge avisen træder den nye regel i kraft 1. januar 2025. Hvis myndighederne efterfølgende vurderer, at politiet tog fejl, eller at bøden er uretfærdig, vil bilisten få pengene tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Minimumsbøden for udlændinge, der kører alkoholpåvirket rundt i Belgien, er på 1.260 euro. Det svarer til 9.400 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Elbil til 800.000 kr. fik vejhjælp første dag: “Ikke ualmindeligt”

Hvis bilisten ikke kan betale, bliver køretøjet omgående beslaglagt og tilbageholdt i 96 timer. Vil man have sin bil, motorcykel eller andet køretøj tilbage, skal bøden samt udgiften til bugsering og opbevaring betales.

Reglen træder i kraft, hvis bilisten blæser sig til en promille på 1,2 eller mere. Det svarer til at have drukket mellem 5 og 6 øl. Belgierne mener da også, at de har en god grund til at indføre de nye straksbøder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Eksempelvis betaler bare 27 procent af de bulgarske bilister, der får en bøde i Belgien, det, de skylder til statskassen.

I Belgiens naboland Tyskland forsøger politiet lige nu at finde ud af, hvem der har kørt for hurtigt forbi en fotovogn i en Audi RS 2. For det kan ikke være ‘personen’ bag rattet. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også