Annonce:

Michael købte Lexus til 1 milliard kroner på Facebook

Stifteren af Bose, Amar Bose, var egentlig besat af god lyd. Men i 1980’erne kastede han milliarder af kroner efter undervognen til en Lexus. Nu er bilen endt som skrot.

Annonce:

Amar Bose kender du måske ikke. Men du kender firmaet, han grundlagde. Og selvom de fleste i dag forbinder Bose med lyd, har firmaet brugt penge på meget andet.

Bl.a. i 1980’erne, where virksomhedens chefer troede, man skulle til at udvikle undervogne til biler. Nærmere bestemt luksusbiler som Lexus LS400.

Idéen med at placere en elektromagnetisk motor ved hvert hjul for at skabe så meget absorbering i undervognen som overhovedet muligt kom dog aldrig videre end til den elegante Lexus. Heller ikke selvom Bose brugte mere end 1 milliard danske kroner på udviklingsarbejdet.

Systemet var ganske enkelt både for tungt og for dyrt til en masseproduktion med økonomisk mening. I alt blev der bygget tre biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

De blev pakket væk i 1990’erne. Men i 2017 købte firmaet Clearmotion patentet af Bose. Med i handlen fik man de tre biler. Det var dog kun den ene, som stadig havde den specielle undervogn.

LÆS OGSÅ: Sveriges svar på FDM fraråder bilister at købe Tesla

Det skriver The Drive.

I dag er Clearmotion selv løbet ind i økonomiske problemer. Derfor blev de 3 prototyper sat til salg. En af virksomhedens ingeniører hørte om planerne og bød på bilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


– Hvis jeg ikke havde købt bilerne, var de nok blevet skrottet, nu overlever de, siger køber Tom McVay til The Drive.

Men han har heller ikke plads til bilerne længere. Derfor røg den engang så dyre prototype på Facebook Marketplace. Her er der tydeligvis flere, der kan huske historien om Amar Boses bilprojekt.

For det endte i en budkrig, som Michael Morgan. Det er dog ikke sikkert, at den berømte Lexus forbliver i “et stykke”.

– Det er en bil med meget historie. Jeg skal bruge den til en kunde, der skal genopbygge en Toyota 4Runner fra 1995, siger Michael Morgan.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!



Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også