Annonce:

Citroën nægter at droppe benzinbiler for at lave elbiler

Citroën har ingen planer om at lægge restriktioner på salget af benzinbiler for at leve op til politisk fastsatte mål om elbiler.

Annonce:

Citroën har ingen planer om at lægge bånd på salget af benzinbiler.

Heller ikke selvom det vil kunne hjælpe mærket med at opnå det antal af elbiler, som EU har fastsat, at alle bilmærker skal sælge allerede fra næste år.

Det fortæller bilmærkets administrerende direktør Thierry Koskas i et interview til AutoCar i forbindelse med Paris Motor Show.

Ifølge Koskas vil det ‘være en skam’ at begrænse salget af benzinbiler bare for at leve op til EU’s emissionskrav.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

I stedet vil det franske mærke forsøge at gøre sine elbiler så anvendelige som muligt. Samtidig skal kunderne ‘klædes på’ til det at eje en elbil.

LÆS OGSÅ: Elbil til 800.000 kr. fik vejhjælp første dag: “Ikke ualmindeligt”

Koskas afslørede dog, at kun 10 procent af Citroëns salg i Europa udgøres af elbiler. Langt fra de procenter som EU fra årsskiftet vil kræve af alle bilproducenter, som er til stede i unionen.

– I sidste ende skal vi være i stand til at svare på et mobilitetsbehov. Samtidig med at vi overholder både Englands og EU’s regler om CO2-udslip.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


– Så jeg er nødt til at skabe en naturlig efterspørgsel efter elbiler, siger Thierry Koskas.

En af de måder, Citroën forsøger at gøre det på, er med den nye ë-C3. En bil som trods en meget stor forsinkelse står til at blive Danmarks absolut billigste elbil. Læs mere om det her.

– Jeg tror virkelig, at markedet bevæger sig, fordi vi ikke ønsker at nå det punkt, hvor vi er nødt til at begrænse efterspørgslen på eller produktionen af biler med forbrændingsmotorer, fordi vi ikke sælger nok elbiler, lyder det fra Thierry Koskas.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også