Annonce:

Elbilerne styrtdykker i værdi – her er de største tabere

Større rækkevidde og generel hurtigere udvikling på nybilsmarkedet får markedet for især brugte elbiler til at styrtdykke. Det efterlader mange tabere.

Annonce:

Priserne på brugte elbiler styrtdykker i øjeblikket, og meget tyder på, at den udvikling fortsætter længe endnu.

Ifølge nye tal fra den svenske annonceside Wayke, der dækker størstedelen af brugtsalget i Sverige, er der sket et betydeligt fald i prisen på elbiler det seneste år.

I løbet af det seneste år er gennemsnitsprisen på brugte elbiler faldet med 14 procent. Martin Fransson, der er administrerende direktør for Wayke, bekræfter denne tendens og bemærker, at det især er elbiler, som prisfaldene går udover.

– Vi kan se, at den elektriske omstilling fortsætter, selvom tempoet er lavere, end det har været tidligere, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Værdien af elbiler kan dog variere kraftigt. Nogle elbiler har oplevet et værditab på mellem 40 og 50 procent af deres nypris efter blot 50.000 kilometer. Samtidig er udvalget af brugte elbiler vokset markant. I løbet af de sidste to år er antallet af brugte elbiler på markedet næsten firedoblet.

LÆS OGSÅ: Anne parkerede forkert – så blev hendes Nissan skrottet

En medvirkende faktor til denne udvikling er Teslas markante prisnedsættelser, som også påvirker priserne på andre brugte elbiler. Tesla har gentagne gange sænket priserne på deres nye biler i hele Europa, hvilket har ført en nødvendig og helt naturligt (hård, red.) tilpasning af det øvrige brugtbil-marked med sig.

Selvom salget af brugte elbiler fortsat er stigende, er vækstraten dog ikke så høj som tidligere. I øjeblikket er det knap hver tiende køber af brugte biler, der vælger en elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


BilmodelVærditab 50.000 kilometerHalveret værdi efter
Peugeot e-2008 202247,4 %53.940 kilometer
BMW i3s 120 Ah 202143,1 %61.411 kilometer
Renault Kangoo ZE Express Maxi 33 kWh 201942,0 %63.580 kilometer
Nissan Leaf 202239,4 %69.300 kilometer
Kilde: Wayke

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også