Annonce:

Ville bygge elektriske motorcykler – nu er de konkurs

I en pressemeddelelse om sin egen konkurs skriver Energicas bestyrelse, at man mandag i denne uge opløste sig selv. Dermed bliver der ikke bygget el-motorcykler i Modena.

Annonce:

Energicas drøm var at bygge elektriske motorcykler. Men nu er planerne endt i en konkurs, og en bestyrelse har mandag i denne uge opløst sig selv.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Der er meget store udfordringer, når det kommer til den tekniske del, lyder det bl.a. fra det nu lukkede Modena-firma.

Energicas, der blev grundlagt i 2010, nåede både at arbejde sammen med det internationale motorsportforbund FIM og ejerne af MotoGP.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Ligesom det amerikanske venturekapitalfirma Ideanomics tidligere har betalt en større sum for 75 procent af firmaet. Men nu er pengekassen altså smækket permanent i.

LÆS OGSÅ: Lovpligtigt udstyr i biler dør når 2G-nettet slukker

At det har været svært både på den tekniske side og med mulighederne for at rejse ny kapital til projektet, lægger den nu tidligere bestyrelse ikke skjul på.

– Vi har forsøgt at finde kapital eller investorer, der var parate til at gå ind i projektet, men det er mislykkedes, og den eneste mulighed, vi ser nu, er at gå konkurs, skriver bestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Konkursen betyder, at de 45 ansatte mister deres job på den lille fabrik i Modena. Men deres lønninger er foreløbig garanteret af en statslig fond.

Håbet er nu, at nogle investorer kan se potentialet i resterne af Energicas. Eller måske teknologien bag, så den kan udvikles yderligere. Men om det bliver til noget, er endnu uvist.

Omvendt er den italiansk/amerikanske MC-producent langt fra at være det eneste foretagende på hjul som har knækket halsen i år.

Bilmærket Fisker, der er grundllagt af den danske designer Henrik Fisker, er for længst gået konkurs i hele Norden. Og nu venter omverdenen kun på, at moderselskabet i USA afvikler sig selv. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også