Annonce:

Kæmpe bil-leverandør i krise – 2.100 mister jobbet nu

Den tyske underleverandør til bilindustrien ZF Friedrichshafen AG, der bl.a. fremstiller gearkasser, har meddelt, at firmaet nedlægger 2.100 stillinger inden udgangen af 2025.

Annonce:

ZF, en stor tysk leverandør til bilindustrien, står over for omfattende nedskæringer, der vil påvirke tusindvis af ansatte.

Omkring 2.100 medarbejdere vil miste deres job, og en betydelig del af afskedigelserne vil ramme produktionsanlægget i Saarbrücken, hvor op mod 1.800 personer forventes at blive fyret inden udgangen af 2025.

Virksomheden har meddelt, at afskedigelserne er en del af en større plan, som blev præsenteret tidligere i år.

Ifølge en talsperson fra ZF i Saarbrücken er ledelsen blevet informeret om nedskæringerne, og en medarbejderinformationsdag er planlagt af tillidsrepræsentanterne i den kommende uge. Det lokale medie, Saarländischer Rundfunk, var de første til at fortælle om de mange fyringer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Nedskæringsplanen omfatter op til 14.000 stillinger i Tyskland over de næste fire år. På anlægget i Saarbrücken, hvor omkring 10.000 ansatte i øjeblikket producerer automatgearkasser, forventes den største reduktion.

LÆS OGSÅ: Var verdens første nu findes den ikke længere i Danmark

Anlægget er et af de få, hvor der både fremstilles gearkasser til biler med forbrændingsmotorer, hybridbiler og elbiler. Nye samlebånd til elbiler er blevet opstillet, men en nedgang i ordrer har efterladt nogle af de ellers helt nye bånd tomme.

– Der er en liste over fabrikker og anlæg, som skal lukkes så hurtigt som muligt, siger Achim Dietrich, der er formand for ZF’s såkaldte medarbejderråd, til avisen Handelsblatt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Ifølge ZF’s ledelse, der har fået rådgivning af McKinsey, er mere end en tredjedel af deres 35 produktionssteder i Tyskland blandt de lokationer, der risikerer at måtte lukke.

Selvom ZF kæmper med økonomiske udfordringer, arbejder virksomheden stadig på fremtidige vækstmuligheder.

Dog vil nye investeringer, som et planlagt produktionsanlæg til at forme fremtidens bilinteriør, ikke komme Tyskland til gode. Samlet set har ZF allerede fremlagt en spareplan, der betyder, at virksomheden skal finde hele 44 milliarder kroner inden for de næste fem år.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også