Annonce:

Mange bilister tjekker aldrig deres bil for farlig fejl

En ny undersøgelse, som dækproducenten Continental står bag, viser, at mange bilister slet ikke skænker deres dæk en tanke. Og det kan være farligt.

Annonce:

En undersøgelse foretaget af Continental i samarbejde med analysefirmaet Fosa viser, at kun 20 procent af bilisterne tjekker deres dæk for skader mindst én gang om måneden.

Samtidig kontrollerer bare 32 procent af bilisterne dækkene på deres biler én gang om året. Og hvis man spørger dækproducenten, er det alt for doven en holdning at have til sine dæk. Bilens eneste kontaktflade med vejen.

Ifølge Andreas Schlenke, dækekspert hos Continental, kan mange skader på dæk være skjulte og ikke så åbenlyse som et søm eller et hul i slidbanen.

– Skader på dæk er ikke altid så tydelige som huller eller søm i slidbanen. Chauffører opdager derfor ofte ikke umiddelbart, at der er et problem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Derfor er et regelmæssigt kig på dækkenes tilstand og kontrol af mønsterdybde og dæktryk afgørende for køresikkerheden, lyder det fra eksperten i en pressemeddelelse.

Han anbefaler derfor, at bilister regelmæssigt tjekker dækkenes tilstand, herunder mønsterdybde og dæktryk. Vanen kan bidrage til at reducere risikoen for ulykker og dermed øge sikkerheden på vejene.

For at opnå en mere ensartet slid på dækkene anbefaler Schlenke desuden, at bilisterne med jævne mellemrum roterer hjulene. Altså bygger dem rundt på akslerne.

LÆS OGSÅ: Var verdens første nu findes den ikke længere i Danmark

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Dette kan hjælpe med at fordele sliddet mere jævnt. Dog bør man altid følge de specifikke anvisninger fra bilproducenten, understreger Schlenke. Undersøgelsen viser, at kun 19 procent af bilisterne følger dette råd.

Schlenke påpeger desuden, at mange skader kan undgås ved at køre forsigtigt, især når man som bilist manøvrerer sig uden om kantsten.

Han opfordrer bilister til at nærme sig sådan noget som kantsten langsomt og i en ret vinkel for at minimere risikoen for skader.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også