Annonce:

Endnu et elbilmærke er meget tæt på konkurs

Det amerikanske elbilmærke Mullen Automotive har reddet sig selv fra konkurs endnu engang. Men truslen om lukning lurer stadig.

Annonce:

Mullen Automotive, en mindre producent af elbiler, har igen undgået konkurs og en potentiel afnotering fra Nasdaq-børsen.

Truslen om afnotering skyldes, at selskabet ikke har kunnet opfylde kravene til en minimumskurs på 1 dollar pr. aktie. Noget, som selv Polestar så sent som i år har måttet kæmpe med.

Trods adskillige advarsler og flere forsøg på at genvinde kontrollen, har Mullen fortsat svært ved at holde sig relevant på børsen.

Den første advarsel om potentiel afnotering modtog Mullen i september 2022, efter at aktiekursen havde ligget under minimumsgrænsen i 30 sammenhængende børsdage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Fristen for at opfylde kravene blev oprindeligt sat til marts 2023, men Nasdaq forlængede den senere til september 2023.

LÆS OGSÅ: Elbilerne styrtdykker i værdi – her er de største tabere

Selvom Mullen kortvarigt formåede at krybe over 1 dollar pr. aktie, faldt aktiekursen igen under grænsen tidligere i år. For at imødekomme Nasdaqs krav gennemførte virksomheden for nylig en aktieudvidelse for at skaffe ny kapital.

Denne løsning betød, at en planlagt høring hos Nasdaq-panelet i november 2023 blev aflyst, og at Mullen kan fortsætte driften uden frygt for umiddelbart at ryge af børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:
Responsiv Iframe


Alligevel er der fortsat stor usikkerhed om virksomhedens fremtid, da Mullen endnu ikke er begyndt at producere nogen af sine lovede køretøjer, selvom flere prototyper er blevet præsenteret for offentligheden.

Senest præsenterede Mullen deres Five RS-model, en elektrisk crossover med imponerende specifikationer. Bilen blev fremvist ved Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar og har to elmotorer, der tilsammen leverer 1.000 hk og et moment på 1.151 Nm.

Five RS kan accelerere fra 0 til 100 km/t på under to sekunder og har en topfart på over 322 km/t.

Trods disse lovende tal og en plan om at begynde produktionen af Five RS i slutningen af 2025, er Mullen langt fra at bevise, at de kan levere som lovet.

Annonce:

Ligesom mange andre elbil-startups er udfordringen ikke at love, men at indfri. Det er flere af bilmærkerne allerede knækket halsen på, blandt andet Fisker Inc. med danske Henrik Fisker i spidsen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også