Annonce:

Saab 900 Turbo genopstår 12 år efter konkurs

Det er nu næsten 12 år siden, bilmærket Saab gik konkurs. Men Retropowercars vil genoplive 900 Turbo-modellen med et såkaldt restomod.

Annonce:

Saab 900 Turbo er en klassisk bilmodel, som mange bilentusiaster stadig har en stærk kærlighed til, selvom Saab gik konkurs for næsten 12 år siden.

I dag ser vi flere projekter, hvor ikoniske biler bringes tilbage til livet gennem en restomod-proces. Restomod kombinerer det bedste fra fortiden og nutiden ved at genopbygge gamle biler med moderne komponenter uden at gå på kompromis med bilernes klassiske linjer.

Efterspørgslen efter disse unikke biler vokser støt, og vi har tidligere set eksempler som den Saab 900 Turbo, der blev restaureret af belgiske Saabjorn.

Dette nye forsøg, der forventes færdigt inden udgangen af 2024, får en opdateret 2-liters turbomotor med hele 350 hestekræfter og et design inspireret af Aero-versionen. Men Saabjorn er langt fra den eneste, der har kastet sig over den populære model.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Et nyt og spændende restomod-projekt kommer fra det britiske firma Retropowercars, som arbejder på deres egen version af Saab 900 Turbo.

LÆS OGSÅ: Flere partier vil stramme regler for vanvidskørsel

Firmaets designer, George, har i månedsvis arbejdet med bilen, hvor hver eneste detalje er blevet nøje gennemgået og tilpasset efter kundens ønsker.

– Jeg har arbejdet på denne Saab så længe, at jeg næsten har mistet tidsfornemmelsen. Det er virkelig en udfordring at ramme præcis det udtryk, kunden ønsker, siger George om det krævende designarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:
Responsiv Iframe


Designet er blevet udviklet i Photoshop, og bilen ser nu næsten færdig ud. I hvert fald i virtuel form. Alligevel er processen langt fra overstået.

Selvom bilen ser ud til at være ved at nå det endelige designstadie, forventer George ikke, at køberen er helt tilfreds endnu.

– Forhåbentlig godkender han snart designet, men det er altid en løbende proces,” tilføjer han.

Det er tydeligt, at restomod-konceptet, og særligt arbejdet med Saab 900 Turbo, er noget, der optager både bilentusiaster og designere verden over. Andre restomod-firmaer har kastet sig over bl.a. Ford Sierra Cosworth. Læs mere om det her.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også