Annonce:

Endnu et bilmærke lover elbil med superbatteri i 2026

Bilmærkerne har talt om de såkaldte solid state-batterier i årevis. Nu mener især kineserne, at teknologien er på vej. Nogle siger i 2026.

Annonce:

Solid state-teknologien eller faststof-batterierne er længe blevet udråbt til at være den revolution elbilerne bare venter på.

Indtil videre er der bare ikke sket noget. Heller ikke selvom et mærke som Toyota har talt om teknologien i årevis.

Men nu mener en af konkurrenterne, den kinesiske bilproducent Chery, at være flere skridt foran japanerne. Faktisk forventer kineserne, at den type elbil allerede findes i 2026.

Under Cherys globale innovationskonference i sidste uge fortalte firmaet, at udviklingen af solid state-batterierne skrider fremad.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

De nuværende prototyper har en energitæthed på 400 Wh/kg, og denne forventes at stige til 600 Wh/kg i 2025. Går alt, som Chery prædiker, vil de første biler med soild state-batterier være ude hos bilisterne i 2026.

LÆS OGSÅ: Flere partier vil stramme regler for vanvidskørsel

Ifølge Chery vil deres solid state-batterier kunne give elbiler en rækkevidde på op til 1.500 kilometer på én enkelt opladning.

Selvom mange virksomheder arbejder på denne batteriteknologi, er der endnu ingen elbil med et solid state-batteri på markedet. Dog er der i år blevet lanceret to modeller, Nio ET7 og IM L6, som anvender semi-solid state-batterier.

Ud over solid state-batterierne præsenterede Chery også en række andre nye batteriteknologier i forbindelse med konferencen. Virksomheden har blandt andet udviklet firkantede lithium-jernfosfat-, firkantede ternær- og store cylindriske ternærbatterier.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Disse batterier kan tilføje op til 400 km rækkevidde med blot fem minutters opladning, hævder kineserne.

Chery oplyste yderligere, at de nye firkantede lithium-jernfosfatbatterier vil blive brugt i elbiler med en rækkevidde på 200-600 km og i plug-in hybridbiler (PHEV) og som rækkevidde-forlængere i hybrider med meget små benzinmotorer.

De store cylindriske battericeller vil blive brugt i elbiler med en rækkevidde på 700 til 1.200 kilometer, mens plugin-hybrider med disse batterier vil have en rækkevidde på 150-300 km på en enkelt opladning.

Holder Cherys planer om at introducere solid state-teknologi i 2026, vil kineserne være to år hurtigere ude end eksempelvis Nissan mener, at det giver mening. Læs mere om det her.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også