Annonce:

Volkswagen-chef udvist efter narkoskandale

Volkswagens marketing- og strategidirektør Jochen Sengpiehl (54) er blevet anholdt i og udvist af Kina efter fund af narkotika.

Annonce:

Volkswagens chef for marketing og strategi, Jochen Sengpiehl (54), er havnet i en alvorlig situation med myndighederne i Kina efter fund af narko.

Sengpiehl, som tidligere har haft posten som global marketingdirektør i Volkswagen Group og blandt andet var manden bag sloganet “Das Auto”, blev for nylig anholdt i Kina i forbindelse med en narkotikakontrol.

Ifølge den tyske avis Bild Zeitung fandt episoden sted i Beijing, kort efter at Sengpiehl var vendt tilbage fra en ferie på Koh Samui i Thailand.

Politiet kunne angiveligt bevise, at Jochen Sengpiehl havde indtaget stoffer, og sagen skulle dreje sig om hash.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Efter sin anholdelse blev Volkswagen-chefen tilbageholdt og afhørt i flere timer. Han blev derefter overført til et fængsel og var tilbageholdt i mere end ti dage.

LÆS OGSÅ: Elbilerne styrtdykker i værdi – her er de største tabere

Ifølge rapporter lykkedes det senere repræsentanter fra Volkswagen og den tyske ambassade at sikre hans løsladelse, hvorefter han straks blev tvunget til at forlade Kina. Marketing-chefen må herefter aldrig rejse til landet igen.

Narkotikalovgivningen i Kina er meget streng, og det er ikke tilladt for borgere i landet at indtage stoffer, selv når de opholder sig i udlandet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Overtrædelser af disse regler kan resultere i op til 15 dages varetægtsfængsling, hvilket også var tilfældet for Jochen Sengpiehl. Selvom cannabis nu er blevet legaliseret i Tyskland, gælder dette ikke i Kina, hvor sanktionerne er betydeligt hårdere.

Sagen kommer på et uheldigt tidspunkt for Volkswagen, der i forvejen står over for udfordringer i Kina.

Salget af Volkswagen-biler er faldende, og selskabet er blevet overhalet af kinesiske konkurrenter som BYD. Volkswagen har i alt 90.000 ansatte og 39 fabrikker i landet, og deres tidligere tætte relation til den kinesiske stat er begyndt at svækkes. En skandale som denne med en topchef ville have været utænkelig for bare få år siden.

Jochen Sengpiehl har haft en lang karriere i bilindustrien, hvor han har haft ledende stillinger hos flere store bilproducenter som Nissan, Mercedes og Hyundai.

Annonce:

Det er endnu uklart, om han kan fortsætte i sin nuværende rolle eller bliver omplaceret efter episoden. Sengpiehl vendte tilbage til Volkswagen i 2017 for at arbejde med virksomhedens image efter dieselgate-skandalen.

Volkswagen-gruppen risikerer faktisk at måtte lukke hele bilmærker på grund af EU’s tilspidsede forhold til netop Kina. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også