Annonce:

Bilmærker må sælge biler med dødt udstyr i EU

Det får ingen konsekvenser for bilmærkerne, der bliver ved med at sælge teknologi baseret på 2G-teknologi, selvom nettet slukkes om få år.

Annonce:

EU slår fra 1. januar ned på bilmærker, der ikke sælger nok elbiler. Men EU er helt ligeglad med, at bilmærker sælger biler med anden gammelt teknologi.

Eksempelvis får det ingen konsekvenser for bilmærker, der fortsat sælger nye biler baseret på såkaldt 2G-teknologi. Heller ikke selvom 2G-nettet i flere europæiske lande slukker lige om lidt.

Det skriver Vi Bilägare.

I Danmark begynder de første teleudbydere at slukke for 2G-nettet omkring 2030. Men i Norge slukker udbydere som Telenor og Telia allerede 2G-nettet i 2025.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Det betyder, at lovpligtigt udstyr i hundredtusindevis af biler bliver ubrugeligt. Siden 2018 har EU nemlig forlangt, at nye biler skal være udstyret med et såkaldt nødkalds-system – også kaldet eCall. Noget bilmærkerne lige siden har ladet køre på 2G-nettet.

LÆS OGSÅ: Le Mans-legende er dødeligt syg af kræft

Norge er ikke med i EU, men følger på det område de samme regler som de 27 medlemslande. I praksis betyder det, at de mange hundredtusinde biler skal dumpes til syn. For nødkaldssystemet skal virke i lighed med horn, bremser, styretøj og lygter.

I Sverige har man allerede taget konsekvensen og udskudt lukningen af 2G-nettet til i hvert fald 2027. Men nogle bilmærker – herunder Nissan – har omvendt lukket ned for flere funktioner i apps til biler. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Det er dog ikke kun eCall, der bliver ubrugeligt, når samtlige lande i EU på et tidspunkt beslutter sig for at lukke for 2G. Også en række GSP-enheder dør ud med teknologien. GSP’er som faktisk kan købes den dag i dag.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også