Annonce:

Sådan virker trådløs opladning i Tesla Cybercab

Den nye Tesla Cybercab var for mange en skuffelse. Men især én ting er hver at hæfte sig ved, når det kommer til den føreløse taxa – nemlig trådløs opladning.

Annonce:

Tesla er nu klar til at vise, hvordan firmaet har tænkt sig at benytte trådløs opladning. I første omgang gælder det dog kun den føreløse taxa, Cybercab.

Teknologien virker ved, at en bil som Cybercab kan oplade batteriet automatisk, uden at det kræver menneskelig indgriben.

Denne løsning er relevant i forbindelse med Teslas arbejde med at udvikle selvkørende biler. De sigter mod at skabe et system, hvor bilerne kan lade op uden manuel hjælp. Noget Tesla længe har stilet efter i forbindelse med mærkets jagt på selvkørende biler.

Allerede i september fik Tesla patent på teknologien til trådløs opladning, som blev demonstreret under We Robot-eventet i Los Angeles.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Her fremviste Tesla også sine nye modeller, heriblandt Cybercab og Robovan, der begge er designet til selvkørende brug. Under præsentationen blev teknologien dog ikke fuldstændigt forklaret. Den nøjagtige funktion af opladningsmetoden blev først afsløret senere.

LÆS OGSÅ: Staten skovler penge ind – bilister køber rekordmange af disse beviser

I et videoklip kan man se en Tesla Cybercab bakke hen over en ladeplade, der er placeret på jorden.

Bilen begynder at lade op, når batteriniveauet er på 35 procent, og opladningen sker med en effekt på 25 kW. Ifølge Tesla er ladepladen over 90 procent effektiv, hvilket er en høj andel sammenlignet med standarden for opladningsløsninger i private hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Når Cybercab-batteriet har nået 80 procent, stopper opladningen, og bilen kører videre til sin næste opgave.

Tesla har endnu ikke afsløret, om denne form for opladning også kan anvendes på andre bilmodeller, men tidligere har virksomheden delt billeder af trådløs opladning af en anden Tesla-model i en garage.

De specifikationer, der blev præsenteret, viser, at Teslas fokus i højere grad har været på at sikre, at deres selvkørende biler fungerer pålideligt, frem for at øge opladningshastigheden.

I slutningen af 2023 opkøbte Tesla desuden et tysk firmaer, der er specialiseret i trådløs opladning. Det er muligt, at effekten af ladepladerne vil stige i fremtiden, hvilket kan forbedre systemet yderligere.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også