Annonce:

Volvo varsler store besparelser fordi de taber milliarder

Volvo Cars’ taber igen milliarder af kroner. Alene i tredje kvartal af 2024 er resultatet faldet med 3,73 milliarder kr. Nu sænker chefen forventningerne og varsler besparelser.

Annonce:

Volvo Cars står over for udfordringer, hvor virksomheden må håndtere både økonomiske tab og behovet for besparelser.

Ifølge regnskabet for tredje kvartal er selskabets driftsoverskud faldet med omkring seks procent. Samtidig har en reduktion i ejerskabet af Polestar medført en væsentlig stigning i det rapporterede overskud.

Virksomhedens margin er dog faldet fra 6,7 procent til 6,2 procent, hvilket afspejler en strammere økonomisk situation.

En anden bekymring er, at pengestrømmen stadig er negativ med -0,4 milliarder kroner. Administrerende direktør Jim Rowan gør det klart, at der er hårde tider på vej.

– Vores rejse mod 2026 bliver ikke lineær, da vores branche står over for et stadig mere ustabilt miljø. Den makroøkonomiske modvind tiltager, ligesom de geopolitiske kompleksiteter, siger direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Haas indrømmer endnu en Kevin Magnussen-fejl

Rowan påpeger, at salgsprognosen for 2024 er blevet revideret, så forventningerne nu er en volumenstigning på 7-8 procent mod tidligere 12-15 procent.

Volvo Cars undersøger også mulighederne for at spare penge. Bl.a vil bilmærket gennemgå alle sine faste og variable omkostninger samt investeringer


Rowan understreger, at Volvo vil fokusere på omkostningsreduktion for at frigøre penge og navigere gennem de økonomiske udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

– Vi kan ikke kontrollere den nuværende geopolitiske usikkerhed og økonomiske modvind. Men vi kan navigere i dem med hurtighed, formål og et klart fokus.

– Vores fokus er mere end nogensinde på at bevare kontanter og samtidig skabe værdi – for vores aktionærer, kunder og medarbejdere, siger direktøren om den mulige spareøvelse.

Trods udfordringerne er der også positive tegn for Volvo Cars. Selskabet har oplevet en salgsstigning på 3 procent i tredje kvartal med i alt 172.849 solgte biler.

En betydelig andel af dette salg, 48 procent, udgøres af elektrificerede modeller, både fuldt elektriske biler og plug-in hybridbiler.

– Vi har tidligere bevist, at vi kan klare udfordringer, og dem vil vi klare igen. Forretning er ikke et spil om perfektion, det er et spil om fremskridt, siger direktøren med henvisning til at Volvo før har kæmpet sig ud af økonomiske problemer.

Samlet set understreger rapporten både de økonomiske udfordringer, Volvo Cars står overfor, samt de tiltag, der er nødvendige for at tilpasse sig en ustabil markedssituation.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også