Annonce:

Alpine nægter at udstyre elbiler med kunstig motorlyd

Alpine nægter at køre ned ad samme sti som Hyundai mener er det rigtige. Altså med falsk motorlyd og kunstige gearskift i performance-modeller.

Annonce:

Alpine nægter at udstyre den kommende elektriske udgave af sportvognen A110 med “falsk motorlyd” og kunstigt gearskift.

Det er ellers i stil med det, som Hyundai lokker med i performance-udgaven af Ioniq 5 – kaldet ‘N’. Den franske bilproducents administrerende direktør, Philippe Krief, har udtalt, at mærket hellere vil tage en anden tilgang til elbiler.

Hyundai har med Ioniq 5 N designet en elbil til at efterligne forbrændingsmotorens mest genkendelige træk. Nemlig motorlyden og gearskiftet.

På den måde hævder sydkoreanerne, at den enkelte bilist gøres i stand til at simulere ‘fornemmelsen’ af en bil med forbrændingsmotor. Bl.a. fordi det, Hyundai kalder motorlyd, sendes ud gennem bilens højtalere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Da Krief blev spurgt til, om Alpine kunne tænkes at efterligne løsningen, faldt der ifølge Autocar en meget klar afvisning. Det kommer ikke til at ske.

LÆS OGSÅ: Medie kalder tysk undersøgelse om elbiler for fupnummer

– Det (motorlyden, red.) er falsk. Det er virkelig falsk. Jeg bryder mig ikke om den slags, sagde han.

Direktøren understregede samtidig, at den næste generation af A110, som bliver en ren elbil, ikke skal lyde som en bil med forbrændingsmotor, da det “er en elbil.”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Krief åbnede dog muligheden for, at man kunne implementere en form for lyd, hvis det er, hvad kunderne vil have.

“Vi kunne få elektriske biler til at have lyden eller fornemmelsen af biler med forbrændingsmotor,” tilføjede han.

Krief fremhævede, at Alpine muligvis vil vælge en anden løsning end den simulerede motorlyd, der allerede findes i deres nye A290-model.

– Vi kunne finde noget, der ikke er det samme, men lignende, sagde Krief.

Annonce:

Han understregede også, at det ville være relativt nemt at lave en sådan løsning.

Den nye A110 forventes at blive lanceret i 2026 og vil være Alpines tredje elbil efter A290, der er baseret på den nye Renault 5, og produktionsversionen af A390_B-konceptet, som blev præsenteret for offentligheden i forbindelse med Paris Motor Show tidligere på måneden.

Selvom Alpine tidligere har testet en elektrisk drivlinje i den eksisterende A110, vil afløseren være baseret på en platform dedikeret til elbiler. En platform der skal deles med den Porsche 911-lignende 2+2-model, A310, der forventes at blive lanceret inden udgangen af dette årti.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også