Annonce:

Holland fortryder forbud mod dieselbiler i byerne

Egentlig skulle dieselbiler være forvist fra centrum af mange hollandske byer allerede 1. januar 2025. Men nu fortyder regeringen som vil lave et smuthul.

Annonce:

Holland har længe planlagt et forbud mod dieselbiler, som skulle træde i kraft den 1. januar 2025. Dette dieselforbud ville i princippet betyde, at dieselbiler, herunder varevogne, ikke længere ville være tilladt i centrum af de fleste af landets byer.

Men nu ser det ud til, at reglerne kan laves om. Der er nemlig kommet et forslag om, at dieselvarevogne alligevel kan få lov til at køre frem til 2029.

Det nye forslag er fremsat af regeringenspartiet VVD, som argumenterer for, at det oprindelige forbud vil skabe problemer for mange små og mellemstore virksomheder.

Især de erhvervsdrivende, der ikke har råd til at investere i elektriske køretøjer, står ifølge VVD i en vanskelig situation, hvis forbuddet træder i kraft uden ændringer.

Selvom forslaget kan afhjælpe visse udfordringer for mange virksomheder, rejser det en del også spørgsmål. Især hos de erhvervsdrivende som allerede har købt elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Flere partier vil stramme regler for vanvidskørsel

Flere erhvervsfolk har allerede investeret i dyre elektriske varevogne for at overholde de kommende regler.

Hvis VVD’s forslag bliver vedtaget, kan disse virksomheder føle sig snydt, da de har brugt penge på en investering, der måske ikke var nødvendig.

At skulle se andre fortsætte med deres dieselkøretøjer frem til 2029 kan opfattes som uretfærdigt for dem, der handlede i god tro på de tidligere varslede regler. Det skriver Autovise.

Om dieselkøretøjerne reelt bliver tilladt i bymidterne efter januar 2025 er dog stadig usikkert. VVD’s forslag skal først godkendes af Hollands lovgivende forsamlinger, før det kan træde i kraft. På nuværende tidspunkt ser det dog ud til, at VVD får opbakning og dermed kan udskyde forbuddet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Den endelige beslutning er endnu ikke taget, og der er derfor stadig mulighed for, at det oprindelige forbud gennemføres. Dette vil sandsynligvis have konsekvenser for både virksomheder, der endnu ikke har skiftet til elbiler, og dem, der allerede har tilpasset sig de nye regler.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også