Annonce:

EU fortryder – nu skal der afgift på dette brændstof

EU havde egentlig givet Sverige lov til at undtage biogas til biler fra afgiftsregler. Men nu har unionen fortrudt og pålagt landet at opkræve afgifter igen.

Annonce:

EU-Kommissionen har for nylig afsluttet en undersøgelse, der giver Sverige mulighed for at genindføre afgiftsfritagelse for biogas.

Beslutningen kommer efter en tidligere afgørelse i EU-Domstolen, hvor en lignende svensk undtagelse fra EU’s statsstøtteregler blev fjernet.

Sverige havde tidligere en ordning, hvor biogas var fritaget for afgift, men denne ordning blev erklæret ulovlig, da den blev anset for at være i strid med EU’s regler om statsstøtte.

Kommissionens nye undersøgelse har imidlertid vist, at Sverige kan genindføre afgiftsfritagelsen under visse betingelser.

– Det er en kærkommen nyhed for alle Sveriges producenter og brugere af biogas, siger landets finansminister Elisabeth Svantesson i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Staten skovler penge ind – bilister køber rekordmange af disse beviser

Det er endnu uklart, hvornår den svenske regering præcist vil implementere den nye afgiftsfritagelse.

Det er dog sandsynligt, at den primært vil gælde for erhvervslivet, og at private biogasbrugere ikke vil blive omfattet af ordningen. Emma Wiesner, medlem af Europa-Parlamentet for Centerpartiet, opfordrer på X (det tidligere Twitter, red.) den svenske regering til at handle hurtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Genindførelsen af afgiftsfritagelsen for biogas kommer på et tidspunkt, hvor salget af gasbiler i Sverige er faldende.

I år er der indtil videre kun registreret knap 1.500 nye gasbiler, hvilket svarer til en markedsandel på 0,6 procent. Dette fald på 28 procent i forhold til samme periode sidste år kan tilskrives høje benzinpriser og et begrænset udvalg af gasbiler på markedet.

Det er uvist, hvilken effekt den nye afgiftsfritagelse vil have på salget af gasbiler i Sverige. Herhjemme er der ifølge de seneste tal fra interesseorganisationen Mobility Denmark ikke indregisteret en eneste bil der kører på andet end strøm, benzin eller diesel i løbet af 2024.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også