Annonce:

Elon Musk tjener milliarder på lovligt Tesla-trick

Elon Musk og Co. tjener igen og igen milliarder af dollar på at sælge CO2-kvoter til andre bilmærker. Indtjeningen på selve bilerne halter det med.

Annonce:

I en tid hvor elbilmarkedet oplever udfordringer, formår Tesla at øge både omsætning og indtjening.

Selvom salget af elbiler er vigtigt for mærket, er det ikke den primære drivkraft bag Teslas økonomiske succes.

I stedet tjener Tesla betydeligt mere på andre ting – herunder energilagringssystemer, on-demand-tjenester og salg af CO2-kvoter.

Især salget af CO2-kvoter er en indtægtskilde, der er blevet stadig mere betydningsfuld for Tesla. Andre bilmærker, der producerer biler med forbrændingsmotorer, kan have svært ved at overholde de skærpede emissionskrav fra eksempelvis EU.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

For at imødekomme disse krav kan de købe CO2-kvoter fra bilproducenter med lavere emissioner, som f.eks. Tesla.

LÆS OGSÅ: Cookie monster blev blitzet i RS2 – nu har han betalt bøden

I tredje kvartal af 2023 nåede Teslas indtjening fra salg af emissionskreditter det næsthøjeste niveau i bilmærkets historie.

Det satte Teslas finansdirektør, Vaibhav Taneja, ord på under spørgsmål- og svarrunde for investorer i forbindelse med det seneste regnskab.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

– Vi ser fortsat et øget salgsniveau for emissionskreditter med over 13,7 milliarder danske kroner i omsætning indtil videre i år.

På trods af det udfordrende marked for elbiler har Teslas administrerende direktør, Elon Musk, planer om at øge salget i år.

Virksomheden fokuserer på at udvide sin forretning inden for energilagring og forbundne tjenester, som bilejere kan tilkøbe. Disse tjenester bidrager til at øge Teslas omsætning og giver virksomheden en stærkere position på markedet.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Annonce:

Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også