Annonce:

Tesla vil bygge to millioner biler uden rat hvert år

Tesla har sat det som et mål, at mærket skal bygge mindst 2 millioner førerløse taxaer – de såkaldte Cybercab – om året. Og det senest i 2026.

Annonce:

Tesla sigter mod at producere 2 millioner Cybercab om året, og det forventes at ske hurtigere end først antaget.

Ark Invest, der længe har været positive over for Tesla, forudsagde, at Tesla ville være de første til at skalere forretningen inden for selvkørende biler til samkørsel/taxa-drift. Og Tesla har for nylig løftet sløret for, at mærket forventer det samme.

Under Teslas fremlæggelse af det seneste kvartalsregnskab kom bilmærkets direktør Elon Musk med forudsigelsen, at mærket vil nå en masseproduktion af bilen allerede i 2026.

– Jeg er overbevist om, at Cybercab vil nå masseproduktion i 2026. Ikke bare produktionsstart, men masseproduktion i 2026.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

– Det er markante tal, men vi sigter mod mindst 2 millioner eksemplarer af Cybercab om året. Det vil være biler til mere end én fabrik. Men jeg tror, der er mindst 2 millioner biler om året. Måske 4 millioner i sidste ende, udtalte Musk.

LÆS OGSÅ: Dansk Formel 1-kører skriver kontrakt med Cadillac

Senere under det samme event afslørede Musk og andre Tesla-ledere, at Cybercab i bund og grund er det køretøj til 25.000 dollars, som alle har ventet på at se fra virksomheden.

Virksomheden fastholder dermed overbevisningen om, at bilindustriens fremtid er selvkørende. Og at Cybercab er mærkets bidrag til den fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Tesla påpegede også, at alle Tesla-køretøjer kan være selvkørende. Analytikere fra Ark Invest mener, at Teslas produktionskapacitet allerede på nuværende tidspunkt giver mærket en klar fordel.

“Af alle de biler, vi har bygget, det drejer sig om 7 millioner biler, er langt de fleste i stand til at køre selv.

Og vi producerer i øjeblikket omkring 35.000 selvkørende køretøjer om ugen. Sammenlign det med f.eks. Waymos samlede flåde der på mindre end tusinde biler. Vi laver 35.000 om ugen,” bemærkede Musk.

Det er dog vigtigt at huske på, at Tesla aldrig har lavet et fuldt ud selvkørende køretøj. Det har mærket eller for dens sags skyld nogle af konkurrenterne nemlig ikke lov til.

Annonce:

I hvert fald ikke endnu. Mercedes er det bilmærke, som er længst fremme med teknologien. Tyskerne tester nemlig selvkørende biler på niveau 3 ud af 5. Til gengæld har mærket måttet love at tage skylden for alle de ulykker, bilerne måtte lave.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også