Annonce:

Bosch fyrer 77 – dansk bildelefirma lukker efter 63 år

20 år efter tyske Boschs overtagelse af det Esbjerg-baserede firma Holger Christiansen A/S lukker hele virksomheden nu ned. 77 mister jobbet.

Annonce:

Holger Christiansen A/S i Esbjerg lukker salg af reservedele til danske værksteder ved udgangen af 2025.

Dette omfatter blandt andet startere, generatorer, klimakompressorer og elektriske reservedele, som sælges under mærket HC-Cargo.

Beslutningen kommer efter, at hovedlageret allerede i 2023 blev flyttet fra Esbjerg til Polen af virksomhedens tyske ejer, Bosch. Dengang mistede 85 ud af 180 medarbejdere deres job. Denne gang berøres 77 ansatte af nedskæringer.

Det skriver Motormagasinet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Samtidig lukkes også de seks distributionsselskaber i Europa. Disse selskaber er placeret i Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien, Frankrig og Polen og har i alt 72 medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Danmarks mest populære bil indtager ny førsteplads

– Vi er kede af at skulle meddele nedlukningen af HC-Cargos hovedkontor her i Esbjerg. Holger Christiansen A/S har været en del af byen siden 1963, og lukningen markerer derfor afslutningen på en æra, udtaler Lars Almosetoft, administrerende direktør for Holger Christiansen A/S, til mediet.

Flytningen og nedlukningen sker som en reaktion på et svagt marked for elektriske reservedele til lokale værksteder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

Lars Almosetoft fremhæver, at salget inden for dette område har været stagnerende i de seneste år. Ændringer i markedsvilkårene har gjort det nødvendigt for virksomheden at tilpasse sig, hvilket nu resulterer i lukningen af både hovedkontoret i Esbjerg og de europæiske distributionsselskaber.

Af de nuværende ansatte i Esbjerg udgør omkring 25 procent lagerarbejdere, mens resten arbejder inden for administration.

Almosetoft nævner desuden, at virksomheden er i dialog med medarbejderne omkring situationen, og at der vil blive arbejdet på at finde løsninger for dem, der mister deres job.

Holger Christiansen A/S har i mere end 60 år været en kendt virksomhed i Esbjerg og omegn, men med den kommende nedlukning i 2025 vil den lokale tilstedeværelse ophøre.

Annonce:

Virksomhedens fremtidige drift vil i højere grad blive håndteret fra Polen, hvor hovedlageret allerede blev flyttet til for to år siden.

Nyheden om nedlukningen i Esbjerg kommer ganske kort efter, at en dansk liftproducent meddelte, at man lukker og slukker for produktionen herhjemme. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også