Annonce:

“Fede Stefan” afslører sandheden om berømt Ferrari-ulykke

Det er nu 18 år siden, at Stefan Erikson alias “Fede Stefan” kørte galt i en Ferrari Enzo, i det der senere blev en verdensberømt ulykke. Nu fortæller han hvordan.

Annonce:

Den svenske forretningsmand Stefan Erikson alias Tjock-Steffe blev kendt internationalt kendt efter bemærkelsesværdig ulykke i en Ferrari Enzo på en motorvej nær Malibu i 2006.

I en ny video på YouTube-kanalen GTBoard afslører han detaljer om, hvad der skete den dag, han kørte superbilen af vejen og endte i fængsel. Billederne fra ulykkesstedet viste en voldsomt beskadiget Ferrari Enzo og blev via nyhedstationer sendt ud over hele verden.

– Vi mødtes for at tale om biler, og så blev denne episode fra Californien en del af samtalen. Det var interessant at høre ham fortælle om det selv, siger Gustav Träff, der har optaget interviewet.

I videoen fortæller Tjock-Steffe, hvis rigtige navn er Stefan Eriksson, hvordan han mistede kontrollen over bilen.

– Jeg kørte 250 km/t og kom i slinger, men jeg fik rettet op igen. Så gassede jeg op til 345 km/t, men der kom en bakketop, og bilen lettede. Jeg tror, det var en støddæmper, der gik i stykker,” siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen åben for vildt Formel 1-skift

Den voldsomme kørsel kostede svenskeren en dom på tre år i et fængsel i Californien. Det var ikke første gang, han havde haft problemer med loven.

Stefan Eriksson, der blev født i Uppsala i 1961 begyndte sin karriere som pladesmed, gled hurtigt ind i kriminalitet og stofmisbrug.

I løbet af 1990’erne fik han ry som leder af en organiseret kriminel gruppe i Uppsala, ofte omtalt som “Uppsalamaffian.”

I 1995 blev han dømt for bedrageri mod bankgirot og idømt en længere fængselsstraf. Efter løsladelsen kastede han sig over iværksætteri og opbyggede en karriere i spilindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Responsiv Iframe

På højden af sin succes levede han i Californien omgivet af luksus, dyre biler og store ambitioner. Livet i sus og dus fik dog en brat afslutning med den skæbnesvangre ulykke som sendte ham tilbage i fængsel.

Videoen giver et indblik i personen bag øget Tjock-Steffe, noget svensk politi i øvrigt fandt på, og hans forkærlighed for hurtige biler.

For Gustav Träff var det en mulighed for at høre om Erikssons passion for biler, som de begge deler.

– Han fortalte meget åbent om sit liv og alt, hvad der er sket. Desuden om sin store interesse for biler. Jeg kunne have siddet der i tre timer mere, siger Gustav Träff.

Den smadrede Ferrari blev i øvrigt solgt for svimlende 1,7 millioner dollar svarende til lige knap 12 millioner danske kroner på en auktion i Paris så sent som i 2016. I dag er bilen sort.

Annonce:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Besøg vores annoncør:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også