I Florida er der opstået en spontan bilkirkegård efter orkanen Milton. Da den raserede delstaten i oktober, tog den 17.000 biler med sig i døden.
Orkanen Milton, som ramte Florida den 10. oktober, efterlod et massivt spor af ødelæggelse, herunder skader på omkring 17.000 biler.
Disse køretøjer er nu samlet på én stor bilkirkegård i delstaten. Den materielle skade er omfattende, og området giver et indtryk af katastrofens omfang, hvor biler af alle typer og modeller står parkeret side om side. Her står alt fra helt almindelige familiebiler til modeller fra prestigemærker som Ferrari og Lamborghini.
Milton var den anden store orkan, der ramte Florida på kort tid. Kun tre uger før havde orkanen Helene allerede forårsaget stor skade i regionen.
Da Milton ramte, var mange stadig i gang med at håndtere ødelæggelserne fra den første storm. Ud over de materielle skader er der også rapporteret betydelige tab af menneskeliv, selvom det præcise antal stadig er usikkert.
Mange lokalsamfund blev næsten udslettet, og genopbygningen vil tage lang tid. Det rapporter flere lokal- og internationale medier.
LÆS OGSÅ: Brænder op – Jaguar køber 2.760 elbiler tilbage
Orkaner som Milton opstår typisk i sensommeren, når havtemperaturen overstiger 27 grader. Orkanenerne dannes af varm og fugtig luft, der stiger op fra havet og skaber skyer, som kan udvikle sig til kraftige stormsystemer.
Florida er ofte udsat for disse vejrfænomener, som gentagne gange har efterladt ødelæggelse i deres kølvand.
På bilkirkegården i Florida giver synet af de 17.000 biler et konkret billede af stormenes konsekvenser.
Selvom nogle biler tilsyneladende er intakte, har de alle fået vandskader. Især nyere biler med avanceret elektronik er hårdt ramt, mens ældre modeller kan være lettere at reparere.
Blandt bilerne findes også sjældne modeller som en DeTomaso Pantera, der ved første øjekast ser ud til at være i god stand. Alligevel har saltvandets påvirkning skadet både motorer og elektronik, hvilket gør renovering krævende.
Forsikringsselskaberne har samlet køretøjerne for at forsøge at begrænse deres tab. Men de fleste biler vil sandsynligvis ende som reservedele. Billedet af denne enorme bilsamling er en påmindelse om, hvor ødelæggende naturkatastrofer kan være for både mennesker og materielle værdier.
Det er ikke første gang, at hele bilkirkegårde opstår på grund af naturen kræfter. I 2015 ødelagde voldsomt vejr i Canada 3.000 nye BMW- og Mini-modeller. I 2019 stod bilerne stadig efterladt på en mark. Se og læs mere om det syrede syn lige her.