Det skal være helt slut med tolerance. Det dur ikke at trække usikkerheder fra, når politiet kontrollere bilisternes hastighed.
Både i Danmark og England opererer politiet med en vis margin under en fartkontrol. Udstyret er simpelthen ikke godt til at sige præcist, hvor stærkt der bliver kørt. Derfor er der altid indlagt en vis buffer af usikkerhed som trækkes nogle km/t fra i bøden.
Men den slags skal det være slut med. I hvert fald i England.
Hvis det står det til det engelske cyklistforbund ‘All Parliamentary Group for Cycling and Walking’, skal bilister betale bøder, lige så snart farten er 1 km/t højere end det tilladte.
Tolerancen, politiet udviser over for bilisterne, skal helt fjernes. Og det ved lov. Men det er en rigtig dårlig idé, mener Graham Conway der er direktør for et leasingselskab i England.
LÆS OGSÅ: Allan fik smadret sin drømmebil – nu raser debatten om ‘Danmarks farligste rundkørsel’
– Vi vil allesammen gerne have sikre veje. Uanset om vi bevæger os i bil, til fods eller på cyklen.
– Men forslaget her er intet andet end endnu en måde at straffe bilisterne på. Og det endda midt i en krise med skyhøje leveomkostninger, lyder det i en pressemeddelelse.
Ligesom det er tilfældet i Danmark peger en engelsk undersøgelse på, at bilisterne betragter cyklisterne som det værste i trafikken.
1 ud af 3 engelske bilister mener ligefrem, at cyklister burde forbydes i trafikken. Og så bidrager det nye forslag ikke til meget. I hvert fald ikke andet end splittelse trafikanterne i mellem mener Graham Conway.
– Vi risikerer at se flere tilfælde af vejvrede. Noget ingen, der er ved deres fulde fem, ønsker mere af.
– Noget andet er, at en nultolerance over for hastighedsforseelser, vil tvinge bilister til at fokusere mere på deres speedometer end vejen foran dem. Det er trods ikke alle biler, der er udstyret med fartpilot eller andet udstyr som kan holde øje med farten.
Direktøren mener, at politiet, hvis der bliver nultolerance over for bilister med ‘for meget fart på’, skal fokusere lige så meget på de bilister, der lægger sig lige i bagsmækken på andre i trafikken.
Det er nemlige lige så farligt. Og noget britiske bilister ifølge en undersøgelse fra leasingselskabet frygter mindst lige så meget.