Det er supertræls at ryge i en fotofælde. Det er dog langt fra sikkert, at du hører noget fra politiet lige med det samme. Læs her hvorfor.
Det sker hver dag, og så er det ikke nødvendigvis Jordens undergang. Men det er stadig supertræls at ryge i en af politiets fotofælder. Både dem på hjul og de mere stationære stærekasser. Faktisk udskriver politiet i Danmark over en halv million fartbøder om året.
LÆS OGSÅ: 5 TING DU – MÅSKE – IKKE VIDSTE OM POLITIS FOTOVOGNE
Alligevel skal du ikke forvente at høre noget fra politiet lige med det samme. Især ikke hvis du kun står til en bøde. Mere konkret kan bøden godt trække i langdrag, hvis du har kørt under eller højst 30 procent for stærkt. For selvom bøden så i princippet bare burde blive sendt til bilens registrerede ejer, kan politiet godt være lidt længe om det.
Det tager typisk poltiet et sted mellem én og to uger at sende en fartbøde afsted mod syndernes e-Boks. Nogle gange kan der gå helt op til en måned.
Du skal måske vente LÆNGERE
Men der kan også gå markant længere tid, før du hører noget fra ordensmagten. I de tilfælde er hastigheds-overskridelsen som regel over 30 procent. Her skal politiet nemlig have at vide, hvem der har ført bilen. Og derfor kan sagsbehandlingstiden godt være længere end en måneds tid.
Vælger man ikke at gøre det, overtræder man ‘oplysningspligten’ til politiet. Det står i færdselslovens § 65, stk. 1, og det koster en bøde på 2.500 kr.
Siden 2019 har politiet har mulighed for at sende fartbøder via en app, hvilket gør, at den kedelige hilsen kan lade i din e-Boks inden for 24 timer. Men det sker som sagt ikke altid. Men siden 2019 har politiet også fået bedre teknik i fotovognene, som tager bedre billeder.
På den måde er chancen for at slippe, fordi billedet er af for ringe kvalitet, altså blevet mindre. Tidligere var det i øvrigt meget normalt at vente i op til seks uger på en fartbøde.