Hvor mange penge kan der være i en nummerplader, tænker du? Svaret er overraskende mange. Især i Schweiz.
Hvis du synes, de danske regler for nummerplader er stramme, så skulle du prøve at køre en tur til Schweiz. Her er det totalt udelukket at udstyre bilen med ønskeplader. Det er det de almindelige nummerplader eller ingenting.
Og ingenting må du heller ikke køre rundt med. Så reelt set har du kun ét valg. Omvendt følger nummerpladerne ejeren og ikke bilen. Faktisk er det ikke ualmindeligt, at forældre lader deres nummerplader gå i arv til børnene.
På den måde siger nummerpladerne virkelig meget om de schweiziske bilister. Og når et lavt nummer efterfølger de to obligatoriske bogstaver (som angiver de forskellige delstater såkaldte kantoner, red.), er der virkelig rift om de to stykker metal.
Lige nu er Zürich-nummerpladen “ZH 100” på auktion. Med to dage og et par timer tilbage af budrunden er der budt 388 gange. På tidspunktet for denne artikels publicering er det højeste bud 221.200 schweizerfranc. Rundt regnet 1,6 mio. kr. Altså plus det løse.
Men faktisk har prisen allerede været højere. Ifølge det schweiziske mediet Nau blev det dog besluttet at nulstille budene, fordi folk – der faktisk slet ikke havde råd – bød på nummerpladen.
Tak til Boosted-læser (og schweizer) Beat M. Ettlin for tippet. Har du et tip til en artikel? Så skriv til webredaktør Bjørn på bj@boosted.dk eller redaktionen på boosted@boosted.dk.