Herhjemme er det helt nyt med kontrol af bilisternes gennemsnitsfart. Men i England skovler staten penge ind på den samme teknologi.
Herhjemme diskuteres det i øjeblikket, om den nye fartkontrol på Storebæltsbroen, der holder øje med bilisternes gennemsnitsfart, overhovedet er lovlig.
Sådan forholder det sig ikke i England, hvor strækningskontrol længe har fulgt med i, hvor hårdt bilisterne trykker på speederen. Særligt på de såkaldte ‘smarte motorveje’.
Det skriver The Sun.
Her skovler den britiske statskasse nemlig penge ind. Egentlig skulle de smarte motorveje gennem øget overvågning øge trafiksikkerheden. Men de er også blevet en guldgrube af fartbøder.
LÆS OGSÅ: Endnu et dansk bilfirma har givet op: “Det er rettidig omhu”
Bl.a. på grund af den strækningskontrol, som i disse dage er til heftig debat herhjemme. Alene på motorvej ‘M1’, der er 311 kilometer lang, har en nu fire år lang forsøgsperiode fældet 22.000 bilister.
Og det alene på en udvalgt strækning af motorvejen. Her er der nemlig sat kameraer op. Ligesom den tilladte hastighed er sat ned fra 70 til 60 miles i timen, altså må man ikke køre over 96,5 km/t på strækningen.
Men det er der mange britiske bilister der gør. Faktisk skrives der hver dag bøder ud for 8.000 pund på lige den strækning.
Det svarer til lige under 70.000 danske kroner hver eneste dag. Ifølge The Sun er der røget 2,25 millioner pund svarende til 19,6 millioner kroner i statskassen, hvis alle bøderne er betalt.
Herhjemme skjuler de danske politi sig noget ‘bedre’ end de britiske kolleger, i hvert fald når det kommer til fotovogne. Og det nyder statskassen godt af. Læs mere om det her.